Dno: Supruga poznatog narkobosa El Chapa pokreće modni brend s njegovim inicijalima Istaknuto

Autor  Apr 02, 2019

Coronel Aispuro, supruga nedavno osuđenog meksičkog narkobosa El Chapa Guzmana, kojem prijeti doživotni zatvor, najavila je pokretanje modne linije odjeće sa suprugovim inicijalima JGL, Joaquin Guzman Loera, pišu američki mediji.

"Cilj mi je prikazati vlastiti i suprugov stil odijevanja. Prije njegova odlaska u SAD puno smo razgovarali o ovom projektu", napisala je na Instagramu 29-godišnja bivša kraljica ljepote, koja je pozornost javnosti nedavno privukla uskom odjećom što ju je nosila u sudnici tijekom tromjesečnog sudskog procesa El Chapu.

Novopečena modna kreatorica pozvala je svjetske dizajnere da putem odvjetnika stupe s njom u kontakt.

Njezin se suprug (61) za trajanja suđenja odijevao u šarene košulje, tenisice i nosio šilterice za bejzbol. Porota njujorškoga suda 12. februara meksičkog je narkobosa proglasila krivim, a presuda će biti izrečena 25. juna.

El Chapo se od izručenja 19. januara 2017. nalazi u njujorškom zatvoru. Uhapšen je u januaru 2016. u Meksiku te je nakon godinu dana izručen Sjedinjenim Američkim Državama u skladu sa optužnicom koja ga tereti za trgovinu narkoticima, ubistva, otmice i druga krivična djela.

Prije prošlomjesečne presude potpisao je dokumente kojim mu se odobrava komunikacija s vanjskim svijetom.

Iako kazna još nije određena, praktički je sigurno da će Chapo provesti ostatak života u američkom zatvoru, s obzirom na to da je prema američkom zakonu obavezna doživotna kazna zatvora za djelo kriminalnog pothvata za koje je osuđen. Proglašen je krivim po svih deset točaka optužnice.

Šanse da iz zatvora pobjegne, kao što je to dvaput uspio u Meksiku gdje je isplaćivao milione dolara mita policiji i vlastima, ipak su daleko manje. Čini se da je i on sam toga bio svjestan kada je sletio na američko tlo.

Američko pravosuđe ga opisuje kao "kuma narkosvijeta".

El Chapo, što na španjolskom znači "kratki" (zbog njegovog relativnog niskog rasta), osnovao je zloglasni narkokartel Sinaloa još 1989. U međuvremenu je Sinaloa postala "najveća organizacija za krijumčarenje droge na svijetu... s tisućama članova", kako tvrdi američko tužiteljstvo. El Chapo ga je vodio do 2014. kad je drugi put uhapšen i zatvoren.

Dotad je, tvrdi se u optužnici, njegov kartel u SAD prokrijumčario najmanje 154.626 kilograma kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane, u vrijednosti od 14 milijardi dolara - više nego ijedan drugi narkokartel ikad, prenosi Hina.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Juni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30