Traži ostavku svog muža: Odgovaram građanima, a ne suprugu Istaknuto

Autor  Apr 03, 2019

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković kaže da je potpis koji je stavila na Sporazum za budućnost, kojim se traži i ostavka njenog supruga, vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića, rezultat političke principijelnosti kojoj je bila i ostala dosljedna.

- Mene su na izborima birali građani, a ne vrhovni državni tužilac. Zato, za svoj politički rad na poziciji poslanika odgovaram samo građanima - rekla je za crnogorske Vijesti Vuksanović.

Sporazum o budućnosti su tokom posljednjeg građanskog protesta Odupri se - 97.000 potpisali poslanici opozicije i predstavnici pokreta Odupri se.

Potpisnici Sporazuma, između ostalog, traže ostavke predsjednika Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića, direktora Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Sretena Radonjića i rukovodstva Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

- Moj suprug i ja međusobno se razumijemo i podržavamo jedno drugo za autonomno postupanje u obavljanju svojih funkcija i zauzimanju stava, pa makar se i ne slagali. Potpis na Sporazum je rezultat političke principijelnosti kojoj sam bila i ostala dosljedna - istakla je Vuksanović-Stanković.

Ona je ocijenila da bez principijelnosti nema ni potrebne hrabrosti za promjenama koje bi donijele novu, bolju i prosperitetniju Crnu Goru, državu socijalne pravde koja bi pripadala svim građanima, a ne privilegovanim pojedincima.

- Nadam se da sam ovim potpisom doprinijela rađanju nove političke svijesti u Crnoj Gori, jer samo na krilima takve Crne Gore možemo donijeti promjene neophodne za bolji život i budućnost naših građana i naše djece - ocijenila je poslanica SDP-a.

Iako je Vuksanovićeva dugo u braku sa Stankovićem, poslanica je za javnost tek nedavno dodala muževljevo prezime. Ona ga je čak izostavila u prošlogodišnjoj predsjedničkoj kampanji, u kojoj je Draginja bila predsjednički kandidat Socijaldemokratske partije, a ujedno je prva žena u istoriji Crne Gore koja se kandidovala za tu funkciju.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Juni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30