(video) Igra inspirirana ratom u BiH - Odlična prodaja Istaknuto

Autor  Apr 08, 2019

Jeste li igrali “This War of Mine”, igru preživljavanja koja je inspirirana opsadom Sarajeva tijekom devedesetih? Ista je na PC-u dostupna već četiri godine, a u međuvremenu se pojavila i na svim konzolama. Dobila je također nekoliko DLC proširenja i, prema statistici njezinih tvoraca, ostvarila je uspjeh za pamćenje.

Naime, ova netipična antiratna igra prodana je u više od 4,5 milijuna primjeraka. I ne samo to, budući da su tvorci igre u partnerstvu s humanitarnom udrugom War Child, za dobrotvorne svrhe ovom je igrom prikupljeno pola milijuna dolara, objavio je Večernji.ba

Nevjerojatan je to uspjeh jer “This War of Mine” nije igra u kojoj se puca po drugima. Baš suprotno, to je često depresivna igra tmurne tematike u kojoj jedva čekate da rat završi, a pritom ste u stalnom strahu svaki put kad netko pokuca na vrata vašeg skloništa.

“This War of Mine” dvodimenzionalna je igra preživljavanja rata sa skupinom civila. Inspirirana je opsadom Sarajeva za vrijeme Domovinskog rata, iako se radnjom odvija u imaginarnoj državi Graznaviji. Igru krase rukom crtana grafika, odlična glazba te trajnost od minimalno osam sati. Ukratko, građanski rat izbio je u Pogrenu. Nije bilo sasvim jasno zbog čega, ali nije ni bitno. U trošnom skloništu našli su se Bruno, Katia i Pavle. Bruno je bio dobar kuhar, Katia vješta u cjenkanju, a Pavle se istaknuo brzim trčanjem. Tu počinje prava borba za opstanak. Pretraživanje okoline u potrazi za hranom i materijalima koji bi mogli biti korisni. Osim ova tri lika, kroz igru upoznajete i pregršt drugih likova, poput slučajnih susjeda i prolaznika Borisa i sličnih.

Na kraju je to bilo za preživjele likove gotovo nestvarno iskustvo, jedno koje sigurno nikada neće zaboraviti.

Isto se može reći i za one koji se usude sjesti za računalo i izgubiti od 8 do 10 sati na igranje ovog naslova koji će mnogima biti podjednako i zabavan, ali i na trenutke težak. Ipak vam “This War of Mine” definitivno preporučamo.

Atrakcija

 

  1. Najnovije

Kalendar

« Juni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30