Maturska haljina ove djevojke postala hit, a iza nje se krije poučna priča

Autor  Apr 14, 2019

Mjesec napornog rada isplatio se Kijari Gan, 17-godišnjoj učenici s Filipina koja je za svoju matursku veče napravila prelijepu haljinu, koja je postala hit na društvenim mrežama.

Kijara podjednako voli umjetnost i istoriju, ali kod izrade haljine prevagnula je ljubav prema umjetnosti. Umjesto da kupi već sašivenu haljinu, s majkom je napravila prelijepu kreaciju, koja je ručno oslikana.

– Inspirisala me moja majka koja me poticala da napravim tu haljinu. Volim isprobavati nove stvari i pomislila sam zašto ne. Bio je to posljednji veliki događaj u srednjoj školi i imala sam mjesece za pripremu – rekla je Kijara.

Najprije se obratila stručnjaku za dizajn, ali kad joj se nije svidio rezultat, odlučila je sve od početka do kraja napraviti sama, piše Dnevni avaz.

Majka i ona kupile su skoro tri metra tkanine, krinolinu i Svarovski kristale.

– Mama i ja smo šivale komad po komad suknje – dodala je.

Pet dana trajalo je crtanje cvjetova po krinolini.

– Nedavno sam pročitala ponovno knjigu “Tiger Lily”, koju je napisala Jodi Lin Anderson i odlučila sam nacrtati narandžaste cvjetove. Nisam crtala ruže jer, iako su lijepe, ne odražavaju moju ličnost. Volim vibrantnost jakih boja, poput narandžaste i zelene – dodala je.

Haljina je bila gotova nakon mjesec, a Kijara je o njoj ćutala do maturske večeri.

– Prijatelj mi je rekao da ne može vjerovati šta vidi, dvaput je morao pogledati haljinu. Mislio je da je cvijeće isprintano – rekla je djevojka.

Nakon toga objavila je fotografije na društvenim mrežama, a dosad su na Tviteru sakupile 389 hiljada lajkova.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Juni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30