Uveli struju u kapelu na groblju, pa im počeli stizati računi za TV pretplatu

Autor  Apr 24, 2019

Kad su mještani sela Lisice u Donjem Dragačevu uvodili struju u kapelu, nisu ni slutili da će im to donijeti i račun za, vjerovali ili ne – televizijsku pretplatu.

Oni se protiv računa, koji uistinu nije visok, bune iz principa, i kažu da “njihovi mrtvi ne bi gledali turske serije ni kad bi mogli”.

Ilija Domanović, predsjednik je sela i on je podržao lokalnog sveštenika i svoje mještane u zahtjevu da se na njihovom groblju ukine plaćanje ove takse jer – ko to na groblju gleda televiziju?

Ubijeđen je da njegovog pretka, koji je sahranjen prije 274 godine, “uopšte ne zanima šta to rade Milojko i Milijana u Parovima”, piše Glas Zapadne Srbije.

– Nelogično je i besmisleno da tamo gdje su mrtvi i tamo gdje nema nijedan televizor stiže račun za pretplatu od 200 i nešto dinara. Ja to plaćam već tri godine i to je bacanje para – priča Ilija za emisiju “Nećete vjerovati”.

Sa njim se slažu i ostali mještani sela Lisice koji ne znaju “kako to da mora da se plaća televizijska pretplata u vječnoj kući”.
– U redu je da račun stiže u domaćinstva u kom se gleda televizijski program, ali treba li i na groblje? Da nije žalosna, situacija bi bila presmiješna – kaže Ilijin komšija Milorad Nešovanović.

Ilija je u ime svih mještana upravo na lokalnom groblju iznio svoje zahtjeve.

– Mi se bunimo jer smatramo da je došlo do greške. To nije ispravno, nepošteno je i nepotrebno da se pare bacaju uzalud. Naša opština treba da reaguje kod nadležnih organa da se utvrdi da li je to ispravno i da se prekine – naglašava Ilija Domanović.

Mještani sela Lisice kažu da njihove pretke sigurno ne zanimaju turske serije, rijaliti programi i trenutna politička situacija u Srbiji, a u šali dodaju da na ovom mjestu nisu potrebni piplmetri jer je “gledanost sigurno mala”.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« August 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31