Opet: Samra se boji samo dragog Boga! Istaknuto

Autor  Maj 24, 2019

Nakon što su stigle brojne reakcije osude govora mržnje zastupnica u Skupštini KS odgovorila je još gnusnijom objavom, u kojoj pravda i potvrđuje diskriminaciju na nacionlanoj osnovi

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević, inspirisana hajkom koja se danima vodi protiv najava imenovanja dugogodišnje novinarke i urednice u izdavačkoj kući Buybook Kristine Ljevak na poziciju v. d. direktorice Televizije Sarajevo (TVSA), objavila je na Facebooku komentar koji je zgrozio ne samo profesionalnu medijsku zajednicu nego i javnost, piše Oslobodjenje.


Nakon što su stigle brojne reakcije osude govora mržnje zastupnica u Skupštini KS odgovorila je još gnusnijom objavom, u kojoj pravda i potvrđuje diskriminaciju na nacionlanoj osnovi.

- Kome smeta istina!!! Samra nije izabrana da šuti!!! Samra govori istinu i samo istinu. Samra se boji samo dragog Boga.

Samra ne mrzi nikoga! Tzv. "najbolja" Vlada Kantona Sarajevo je u proteklim mjesecima smijenila sljedeće ljude sa funkcija i postavila novoizabrane. Nova vlast u KS smijenila je policijskog komesara Mevludina (Halilovića) i postavila Milorada (Bašića), otjerala Selima (Babića) sa mjesta direktora KJKP Rad, a postavila Veru Arnautović, smjenila predsjednika NO TV SA Hajrudina Hrvačić i postavila Vlastimira Mijovića, a tu je i umjesto direktorice Edine Fazlagić došla i Kristina Ljevak.

Ne pravite mene fašistom i mrziteljicom ovo ste vi uradili!!!

Šta ovdje nije jasno? Ovo je istina i ovo su činjenice, napisala je Ćosović-Hajdarević.

Podsjetimo, za ovu zastupnicu iz reda SDA u Skupštini KS ovo nije prvi takav ispad. Imala ih je još. Naime, nedavno je istim putem (na društvenim mrežama) i istom žestinom raspirivala mržnju prema pripadnicima LGBTIQ manjine. Nikada nije sankcionisana.

Nakon ovih komentara na račun imenovanja Ljevak na poziciju direktorice TVSA, mnogi su od SDA zatražili da sankcioniše fašističke ispade zastupnice u KS.

Na komentar je reagovala i prozvana dugogodišnja novinarka i urednica u izdavačkoj kući Buybook Kristina Ljevak, koja je kazala da joj je žao što postoje oni kojima smeta njeno ime.

Atrakcija