Čović: Drago mi je zbog Veležovog povratka u Premijer ligu, emocije ne mogu nestati

Autor  Maj 24, 2019

Predsjednika HDZ-a Dragan Čović u intervjuu za "Jedan" na BHT1 osvrnuo se, između ostalog, i na gotovo sigurni ulazak Veleža u Premijer ligu BiH, objavio je Dnevnik.ba

Od ranije je poznato kako je Čović u mladosti bio vatreni navijač Rođenih pa je shodno tome upitan ima li i dalje, kao nekoć, emocije prema mostarskom klubu.

"Vrijeme čini svoje, ali emocije nikada ne mogu nestati. Ali, da se vremenom transformiraju, to je točno. Ja sam kao dijete navijao za Velež. U svojoj mladosti sam bio navijač Veleža. Ne postoji stadion na kojem je Velež igrao izvan Mostara, a da ja nisam bio. I sad kad netko hoće raspravljati o emocijama, evo mu materijala. Drago mi je da je Velež ponovno ušao u Premijer ligu BiH. Mislim da to zaslužuje, kao i bolje uvjete i ambijent, kako ne bi opet došao u sličnu situaciju u kojoj je već bio jednom ili dva puta u proteklih 15-ak godina", rekao je Čović.

Nogometaši Veleža nalaze se pred povratkom u Premijer ligu BiH budući da je prednost Rođenih u odnosu na drugoplasirani Olimpik četiri boda dva kola prije kraja prvenstva. Velež do kraja prvenstva gostuje kod Bosne u Visokom, a u posljednjem kolu dočekuje Igman, dok Olimpik igra kući protiv Rudara i u gostima kod Orašja.

Velež uz četiri boda prednosti ima mnogo bolju gol-razliku (72:16 u odnosu na 54:14) te bolji međusobni omjer (0:0 u Mostaru, 2:2 u Sarajevu) od Olimpika, što znači da Mostarcima za titulu i povratak u bh. elitu, čak i u slučaju obje pobjede Olimpika, trebaju dva boda iz preostale dvije utakmice.

Dnevnik.ba

Atrakcija