Plan SDS i SDA: Šarović za predsjedavajućeg VM

Autor  Jun 06, 2019

Srpska demokratska stranka i Stranka demokratske akcije pripremili su zavjeru prema kojoj će predsjedavajućeg Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića iz SDA zamijeniti Mirko Šarović iz SDS, izjavio je Srni portparol SNSD Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da SDS i SDA zajedno pozivaju na konstituisanje svih komisija u Parlamentarnoj skupštine BiH i da jedino te dvije stranke za blokadu, odnosno nerad institucija optužuju SNSD, prenosi Srna.

– To čine iz razloga što su pripremile zavjeru, odnosno prevaru koja se ogleda u tome da će Denis Zvizdić uskoro, kada preuzme predsjedavanje Predstavničkim domom Parlamentarne skupštine BiH, proglasiti da je u nemogućnosti da vodi Savjet ministara. Potom će, u skladu sa članom 32 Zakona o Savjetu ministara, predsjedavanje preuzeti Mirko Šarović. Taj scenario ne smije da se dogodi i to je potpuna prevara birača i građana u Srpskoj koji su na izborima rekli ko treba da čini vlast – naglasio je Kovačević.

On je upozorio da u tome što BiH ne funkcioniše jedino Mladen Bosić, SDS i ljudi iz SDA vide priliku za promjenu Dejtonskog sporazuma, za razliku od svih drugih političara iz Srpske koji u tome vide šansu za Republiku Srpsku.
– Bosić, SDS i SDA to vide na način da će tom novom i strašnom pričom biti oštećena samo Republika Srpska koja u ovakvoj BiH jedina pokazuje sposobnost da funkcioniše i da nesmetano rade sve njene institucije – kaže Kovačević.

On je rekao da Bosić govori o navodnom novom Dejtonu poslije sesija koje je imao u Berlinu.

– Na tim sesijama je na najpogrdniji mogući način govorio o Republici Srpskoj kao o najstrašnijem mjestu u svijetu, iako svi znamo da to nije istina. Podsjećam Bosića i njih u SDS da je razlika između SNSD i SDS što je SNSD 1998. godine imao dva poslanika, a oni dva poslanika imaju danas – istakao je Kovačević.

Bosić je za federalne medije izjavio da u njemačkom Bundestagu zagovaraju novi Dejton, a da predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD Milorad Dodik ne vidi tu opasnost.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30