Zvizdić: Možda će me zamijeniti Bevanda Istaknuto

Autor  Jun 06, 2019

"Možda će me zamjeniti gospodin Bevanda, a možda ću ostati predsjedavajući jer to zakon ne brani. Bit ću predsjedavajući Vijeća ministara dok Bosna i Hercegovina ne pošalje AMP i dok se ne izabere novi mandatar", poručio je predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić jer tako za televiziju "N1" prokomentarisao izjavu portparola SNSD-a da su "SDS i SDA spremili zavjeru", te da žele da Zvizdića zamijeni Mirko Šarović na mjestu predsjedavajućeg Savjeta ministara. Opširnije o tome na OVOM LINKU.

"A zašto me neće zamijeniti ministar Bevanda? I on je zamjenik predsjedavajućeg. Možda će me zamjeniti gospodin Bevanda, a možda ću ostati predsjedavajući jer to zakon ne brani. Sve dok zakon to dozvoljava ja ću se ponašati u skladu sa zakonom. Bit ću predsjedavajući Vijeća ministara dok BiH ne pošalje AMP i dok se ne izabere novi mandatar", rekao je Zvizdić.

On kaže da se vlast može formirati brzo te da je za to potrebna vladavina prava i zakona.

"Vlast u BiH se može formirati vrlo brzo, za 10-15 dana, a za to je potrebna jedna, jednostavna stvar - ona se zove vladavina prava i zakona. Imamo one koji ne žele da provode usvojene zakone, a istovremeno druge optužuju za blokiranje uspostave vlasti. Imamo pripremljen prvi Godišnji nacionalni plan koji treba poslati u Brisel i istovremeno imenovati mandatara za Vijeće ministara i sav proces završiti za nekoliko sedmica", rekao je Zvizdić.

Na pitanje do kada će trajati ovakva situacija Zvizdić odgovara:

"Ulazeći u diskuju o provedbi važećih zakona ulazimo u sferu anarhije, a ne demokratije. Šta ako neki ministar sutra kaže da neće poštovati član 21 Zakona o akcizama ili Zakon o SIPA? Ne može se reći nećemo poštivati zakone. Neka predlože izmjenu zakona u kojem se traži da ne idemo u NATO".

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30