Ko je Kurtić? Detalji potjere Istaknuto

Autor  Jun 09, 2019

Nakon što je u subotu oko 19 časova ubijen Amar Kapidžić u Sokolović Koloniji kod Sarajeva, odmah je krenula policijska istraga i potjera za osobama koje se dovode u vezu sa likvidacijom.

Amel Kurtić (29), jedan od osumnjičenih za sinoćnje ubistvo Ammara Kapidžića u naselju Sokolović-Kolonija, izvršio je samoubistvo. On j, izvršio samoubistvo na području Konjica.

Inače, Kurtić je iz Sokolović-Kolonije, a u novembru prošle godine hicima iz pištolja ranjen je ispred fitnes kluba “Oxide” u sarajevskom naselju Stup.

On tada nije htio policiji otkriti ime napadača koji je pucao na njega.

- Nisam šmeker - odgovorio je Kurtić pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji su iste noći podigli više timova da bi uhvatili njegovog napadača.

Zbog ubistva Kapidžića dvije osobe inicijala A. I. (23) i A. Š. (19) su uhapšene, potvrdila nam je Suvada Kuldija, portparol MUP-a KS.

U pucnjavi koja se dogodila u subotu navečer u ulici Francuske revolucije ubijen je Ammar Kapidžić ispred svoje porodične kuće. Prema prvim informacijama, napadač je u Kapidžića ispalio četiri hica, a zatim pobjegao.

Riječ je o mladiću koji se bavio sportom, inače sinu profesora Kemala Kapidžića, koji predaje u Četvrtoj gimnaziji Ilidža.

Bjekstvo

Kako saznaje Klix nakon što je na Kapidžića pucano iz vatrenog oružja ispred porodične kuće, tri muškarca su autom pobjegla s mjesta ubistva i uputili se prema selu Bjelimići koje se nalazi na obroncima Bjelašnice i pripada opštini Konjic.

Pri bjekstvu Amel Kurtić je u jednom trenutku zaustavio automobil i iz njega istjerao saučesnike Alema Šojku i Armina Iglicu, a nedugo zatim izvršio samoubistvo u selu Luke.

U akciji pronalaska osumnjičenih službenicima MUP KS pomagala Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA), prenosi ovaj portal.

Potraga je dovela do hapšenja Šojke i Iglice, dok je pronađeno beživotno tijelo Kurtića.

Amel Kurtić je policiji bio poznat od ranije. On je u novembru prošle godine ranjen ispred teretane "Oxide" u Sokolović Koloniji, ali tada policiji nije želio otkriti ko je pucao na njega.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30