Kapidžić ubijen zbog osvete? Istaknuto

Autor  Jun 10, 2019

Nakon što je u Sokolović-Koloniji ubijen Ammar Kapidžić, policija je uhapsila dva osumnjičena, a treći se ubio

Sarajevskoj policiji trebalo je tek nekoliko sati da pronađe i uhapsi Alema Šojku (19) i Armina Iglicu (23), koji se dovode u vezu sa ubistvom Ammara Kapidžića, bivšeg člana Odbojkaškog kluba Ilidža, ubijenog u naselju Sokolović- Kolonija. Treći osumnjičeni za ovo ubistvo, 29-godišnji Amel Kurtić, ubio se u svom automobilu u selu Luke, kod Konjica.

Četiri hica


U pucnjavi koja se dogodila u subotu u 19.20 sati u Ulici Francuske revolucije, u Sokolović-Koloniji, ubijen je sportista Ammar Kapidžić, koji se bavio dizanjem tegova, a ranije je trenirao odbojku i bio član Odbojkaškog kluba Ilidža. Na Kapidžića su ispaljena četiri hica ispred njegove porodične kuće. Dodajmo i to da je Ammar sin profesora Kemala Kapidžića, koji predaje u Četvrtoj gimnaziji na Ilidži.

Nedugo nakon ubistva policija je obavila uviđaj, te nakon početnih saznanja o mogućim počiniocima, krenula za njima u potjeru. U istragu se odmah uključila i Obavještajno-bezbjednosna agencija OBA/OSA, koja je locirala mobitele osumnjičenih. Ispostavilo se da su se osumnjičeni uputili prema selu Bjelimići, koje se nalazi na obroncima Bjelašnice.

Aktivirana je i specijalna policijska jedinica, te je 20-ak specijalaca krenulo u potjeru za počiniocima. Specijalci nisu dugo tražili počinioce. Tek što su prošli Šabiće, u selu Pervizi, uočili su pored ceste dvije osobe. Ispostavilo se da se radilo o Iglici i Šojki, koji su se pješke vraćali u Sarajevo. Navodno su oni pomagali Kurtiću, za kojeg se sumnja da je izvršio ubistvo Kapidžića. Oni su ispričali da su Kurtića ostavili u vozilu jer ih je istjerao i da namjerava počiniti samoubistvo.

Policija je uhapsila njih dvojicu i ubrzo pronašla vozilo na makadamskom putu prema vrhu Visočice i u njemu tijelo Amela Kurtića, pištolj i dvije ručne bombe.

Ubistvo Kapidžića i samoubistvo njegovog poznanika Kurtića je, navodno, nastavak nikad rasvijetljene pucnjave od 15. novembra 2018. u Ulici Džemala Bijedića do broja 226, u sarajevskom naselju Stup, kod fitnes-centra OXIDE GYM, kada je ranjen Amel Kurtić. On se nakon što je ranjen, teško kretao i bio je vezan za kolica jer su mu bili pokretni samo ruka i noga, piše Oslobodjenje. Nezvanično se moglo čuti da mu je ranjavanje “sredio” upravo Kapidžić, te da mu se Kurtić zato osvetio. Prije nego što je krenuo u osvetničku akciju, Kurtić je majci poslao poruku šta namjerava da uradi i zamolio je da mu oprosti.

Podsjetimo, Kurtić je u novembru 2018. napadnut dok je izlazio iz novoosnovanog fitnes-centra. Napadač ga je čekao i dok se s njim mimoilazio u hodniku teretane, napadač je izvukao pištolj iz kese i pucao mu u leđa. Pogođeni mladić je pao na tlo, ispred objekta, a napadač je sa udaljenosti od 15-ak centimetara ispalio još dva hica.

Policija nije mnogo istraživala ovaj slučaj jer im Kurtić nije želio otkriti identitet osobe koja je pucala na njega, rekavši da “nije šmeker”.

Predati Tužilaštvu


Na internet-portalima moglo se pročitati da su Kurtić i Kapidžić navodno bili nerazdvojni prijatelji.

“Ubica je nedavno ostao nepokretan pri ranjavanju u blizini kičme, pa je ubio partnera i sebe”, navodi se u jednom od komentara.

Iglica i Šojko jučer su predati Tužilaštvu. Osumnjičeni su za ubistvo na podmukao način i iz osvete, potvrđeno je iz Tužilaštva.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30