Krišto o hitnoj sjednici: Nekome treba govornica, uvjet za funkcioniranje zakonodavne vlasti formiranje izvršne

Autor  Jun 12, 2019

Predsjedateljica Zastupničkog Doma Parlamenta BiH Borjana Krišto komentirala je zahtjev za održavanje žurne sjednice Doma. Prema njenim riječima, prema Poslovniku Doma, sjednicu je sazvala, ali ne očekuje konkretne efekte.

– Teško je komentirati inicijativu zastupnika, jer svako ima svoj politički stav. Mislim da se ovim ništa posebno ne dobiva, možda nekom trebaju priča i govornica u ovom trenutku. Procijenila sam i, prema Poslovniku, sazvala ovu hitnu sjednicu, pa ostaje nam da vidimo hoće li to imati nekog efekta – kazala je Krišto za Avaz.ba.

Naglašava da je uvjet za funkcioniranje zakonodavne vlasti formiranje izvršne.

– Inače, mislim da smo trebali riješiti ono što je prioritet, a to je formiranje izvršne vlasti, time bismo i otkočili formiranje zakonodavne vlasti. Dakle, to je uvjet da bi zakonodavna vlast mogla raditi u punom kapacitetu i mislim da bi to mogao biti iskorak i napredak za BiH. Sve dok to ne napravimo, tu smo gdje jesmo – rekla je Krišto.

Podsjetila je da je Kolegij Zastupničkog doma zaprimio materijale za održavanje najmanje tri sjednice, a između ostalog, tu su, kako je navela, sporazumi, mali broj nacrta zakona, te zastupničke inicijative.

Naglasila je da predstojeća sezona godišnjih odmora neće utjecati na formiranje vlasti.

– Iskreno ne vidim razlog zašto bi utjecali odmori, na to mogu samo utjecati politički stavovi. Kada se stvore pretpostavke, nema razloga da ne nastavimo rad – dodala je Krišto.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30