Mašić: Zabrinjavajuće ovo što tražite / HDZBiH zatražio prekid sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Istaknuto

Autor  Jun 24, 2019

Razlog za ovakav zahtjev je "nelogičnost u redosijedu predloženh tačaka", kazao je šef Kluba zastupnika HDZBiH


Mladen Bošković, šef zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta zatražio je, u ime "buduće parlamentarme većine" da se današnja sjednica prekine do izbora novog rukovodstva.


Kao argument za prekid sjednice naveo je "nelogičnosti u redosijedu predloženh tačaka".

- Mišljenja smo da bi Vlada trebala biti predlagač svih sistemskih zakona koji zadiru u suštinu problema jer oni su izzetno važni za funkcioniranje Federacije. Također, saglasni smo da su sazrili uvjeti za izbor novog rukovodstva i da ćemo to uraditi u narednom periodu. Do tada predlažemo da se ova sjednica prekine do izbora novog rukovodstva – rekao je Bošković.

Odgovrio mu je Damir Mašić, šef Kluba SDP-a, rekavši da je argumentacija o redoslijedu tačaka presmiješna.

-Potpuno je zabrinjavajuće ovo što tražite. U situaciji kada jedini dom na nivou BiH i FBiH funkcioniše i imamo predsjedavajućeg koji ispuni sve poslovničke forme i korektno radi, a vi tražite prekid pod obrazloženjem da nije dobar redoslijed tačaka. Ako je argument da Parlament ne treba raditi dok se ne izabere novo rukovodstvo, onda odmah recite ko su novi kandidati i idemo na komisiju i izbor – rekao je Mašić.

Poručio je da HDZ-u neće uspjeti da blokira ovaj parlament kao što radi sa "svojim partnerom Miloradom Dodikom" na nivou države.

Mašić je potom zatražio petnaestominutno pauzu u ime Kluba SDP-a.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Oktobar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31