Konaković: Smetamo uhljebima, SDA će pokušati ovu Vladu prikazati lošijom

Autor  Jul 03, 2019

- Sad cemo ih naučiti kako se ponaša prava opozicija, kako da predlože nešto konkretno i kako da prestanu da prave buku, istaknuo je Konaković

Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS-a oglasio se na Facebooku povodom kritika opozicione stranke u KS-u SDA. Njegov post prenosimo u cjelosti.

"Osjetim da će opozicija bukom i čestim ponavljanjem, uglavnom izmišljenih stvari, pokušati ovu Vladu prikazati lošijom od prethodnih.

Vladu koja je napravila nekoliko grešaka, odmah o njima javno govorila i korigovala.

Porediće to sa sistemom u kojem tajkuni ne plaćaju komunalne usluge, a razlika se pokriva iz budžeta, u kojem su u preduzeća zaposleni isključivo stranački ljudi, tendere dobijale uglavnom stranačke firme, u kojem su direktori osnovnih škola imenovani samo ako stranka kaže da može, sistemom u kojem je stranačka pripadnost važnija od svega.

Sistemom u kojem tužilaštva štite počinioce različitih djela, da ne nanesu štetu stranci.

Glasno ce govoriti kako apsolutna kontrola javnih nabavki ne znači nista, kako je registar uposlenih u kojem možete naći sve uhljebe stranačke nije potreban, kako ne trebaju supervizori zapošljavanja.

Po njihovim standardima to i jeste nepotrebno, smeta.

Izgradnja saobraćajnica, nikad u isto vrijeme više gradilišta, više zgrada se utopljava u ovoj godini nego u svim prethodnim, kapitalnih investicija više nego ikad, Prva transverzala u zamahu, više novca za nauku, sport, djecu sa poteškoćama u razvoju, borce.

Projekat zapošljavanja svih članova porodica šehida i poginulih boraca, izgradnja zgrade MUP-a, napokon rekonstrukcija vodovodne mreže, subvencija za vrtice, izgradnja igrališta za najmlađe i još mnogo, mnogo toga.

Njima je neko rekao da budu glasni i da to često ponavljaju

Ono što je dobro, napokon su shvatili da su opozicija i prestali su najavljivati smjenu Vlade, to smo ih naučili.

Sad cemo ih naučiti kako se ponaša prava opozicija, kako da predlože nešto konkretno i kako da prestanu da prave buku", napisao je Konaković.

Atrakcija / Oslobođenje