×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Mirsada se vratila sa mora i odmah se prihvatila posla

Autor  Jul 10, 2019

Priča o tinejdžerki Mirsadi Hadžić (16) iz Kozarske Dubice razniježila je čitav region. Ova djevojčica od desete godine svakodnevno pomaže svojim roditeljima oko poljoprivrednih poslova, a sve do ovog ljeta nije imala priliku da ode na more. Ta želja joj se ispunila zahvaljujući dobrim ljudima, pa je sa majkom i sestrom posjetila Makarsku. Nakon što je tamo provela nedjelju dana, vratila se kući i poljoprivredi.

"Još sam pod snažnim utistkom ljepote mora i ogromnog plavetnila, često sam sjedila na obali mora i zamišljala sam šta je sa druge strane jer se kraj nije vidio", rekla je Mirsada Hadžić (16), pišu 24sata.

Nakon što se u nedjelju vratila kući, odmah je sa porodicom počela da priprema ovogodišnje žito za zimu.

"Zahvaljujući mom ocu, nije me dočekalo puno posla i vjerujem da ću do početka školske godine sve stići da završim. Tu su košenje trave, ubiranje ljetine, kukuruza i pripreme zemljišta za jesensku sjetvu", kazala je Mirsada.

Ipak, i dalje se ne može oteti utisku i doživljajima o kojima je slušala samo u pričama drugih.

"Prvi moj boravak na plaži bio je takav da sam ušla i okusila more da se uvjerim da je stvarno slano. U početku su me pekle oči od soli, ali sam se kasnije navikla. Ma jedva čekam ponovni susret sa morem", kazala je Mirsada koja je uspela i "da izgori" na suncu.

Prijateljicama je pričala kako joj je bilo lijepo. Osim mora, impresionirali su je okolina, planine, palme, zvukovi, mirisi, kao i ljudi koji su bili dobri i ljubazni prema njoj.

"Prvi susret sa morem pamtiću čitav život. Osjećam se kao da sam dobila džekpot", kazala je srećna Mirsada.

Atrakcija