Opsadno stanje u Zenici: Srećka Trifkovića preuzela policija RS Istaknuto

Autor  Jul 23, 2019

Srećko Trifković s Pala, poznat po krađama automobila i jedan od osumnjičenih za učešće u ubistvu dvojice sarajevskih policajaca, danas je nakon devet mjeseci pušten iz KPZ Zenica i predat sudskim policajcima iz Republike Srpske.

Primopredaja Trifkovića izvršena je uz potpunu blokadu zatvora čija je okolina vrvila od specijalaca naoružanih dugim cijevima. Njemu je kako se nezvanično saznaje ukinut pritvor koji je trebao trajati do 24. jula.

Ekipa Avaza bila je na licu mjesta. Cjelokupan grad bio je, kako je objavio Avazm, u opsadnom stanju, a gotovo na svakom koraku bile su policijske patrole, sa psima. Odmah po izlasku iz zeničkog “Alkatraza”, Trifkovića je uhapsila policija MUP-a RS, a zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Damira Ostojića Šijana.

Sprovođenje Trifkovića iz Zenice, takođe, je bilo poput onih u akcionim filmovima, gdje su desetine specijalnih vozila, pod rotacijama, Glavnom gradskom magistralom, ispratile opasnog automafijaša.

Podsjetimo, njemu je u aprilu ove godine produžen pritvor do 24. jula ili do nove odluke suda, a zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikrivati dokaze, ponoviti krivično djelo, ali i jer bi njegovo prisustvo na slobodi moglo uznemiriti javnost.

Inače, Trifković je osumnjičen da je zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošom Obradovom, koji se takođe sumnjiče za ubistva policajaca u noći između 26. i 27. jula prošle godine u ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu ukrao “škodu oktaviju” karavan, te su je skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Stefan Samardžija i Miloš Obradov se sumnjiče da su 31. jula 2018. godine “škodu” prevezli na područje Banjaluke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu sve do 5. septembra 2018., kada su Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, po prethodnom planu i dogovoru s još najmanje jednim, za sada nepoznatim počiniocem navedeno vozilo koristili za praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić.

Na unaprijed pripremljenoj lokaciji, kako piše Avaz, na raskrsnici ulica Kozarska i Duška Trifunovića, za sada nepoznata osoba čekala je nailazak oštećenih i po njihovom dolasku u 23.48 sati ispalila u njih, iz neposredne blizine, iz automatske puške tri kratka rafala od 16 projektila od kojih su pet pogodili u tijelo i glavu Ostojića, nanoseći mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta.

Šest projektila pogodili su njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Oktobar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31