SDA: Konaković pravi novu stranku

Autor  Jul 27, 2019

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije smatra licemjernom politiku koju provodi novi direktor VIK-a Enver Hadžiahmetović, koji je zvonio na sva zvona o ''nestranačkom menadžmentu'', a čim je zasjeo u fotelju počeo je zapošljavati ''nesposobne kadrove Naroda i pravde'', saopćeno je danas iz SDA.

Kako piše u saopćenju, činjenica da je Konakovićev direktor VIK-a zaposlio šefa izbornog štaba Naroda i pravde i predsjednika Općinskog odbora Naroda i pravde Stari Grad Damira Saračevića na Projektu detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode u potpunosti diskreditira novo rukovodstvo VIK-a, prenosi N1.

''Dok Konaković neuspješno pokušava zamazati oči javnosti ''progoneći'' korisnike koncesija za vodu, kojima je upravo on dodijelio te koncesije, njegovi poslušnici u VIK-u krenuli su sa instaliranjem nekompetentnih kadrova, čime su potvrdili da su istrenirani korupcijski kartel, te da su njihove priče da su bolji od ostalih – šarene laže.

Elmedin Konaković je u KS na vlasti već četiri godine, i građani nisu vidjeli od njega nikakvih rezultata, već samo kukavički bijeg od odgovornosti, praćen po pravilu velikom galamom'', saopćeno je.

Iz SDA su poručili da očekuju da Konaković istupi iz stranke koju je osnovao te da će osnovati novu stranku.

''Moguće je očekivati da će nakon nekog vremena Konaković istupiti iz Naroda i pravde, te osnovati novu stranku, i tražiti ponovo povjerenje, uz tvrdnju da su ga u Narodu i pravdi tjerali na korupciju i vezali mu ruke, te da zbog toga ništa nije uradio'', saopćeno je iz SDA.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31