(video) Evo kako je govorio čovjek koji je sam ispisao grafite

Autor  Avg 09, 2019

Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite na pet automobila i nekoliko obiteljskih kuća Bošnjaka u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf – Uskoplje, prenose mediji.

Pokvić je, inače, medijima davao izjave nakon ovog incidenta, navodeći da su natpisi katastrofalni i kukavički, a na kraju je MUP-a SBŽ objavio da je počinitelj uhvaćen, objavio je Dnevnik.ba

Počinitelj je bio upravo on, a njegova izjava počinje na 1:27. min. snimka:

Počinitelj krivičnog djela izazvanja međunacionalne netrpeljivosti počinjenjog u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, koje je izazvalo uznemirenje u srednjoj Bosni, je otkriven.

Iz MUP-a SBK potvrđeno je da se radi o 32-godišnjem vlasniku oštećenih stambenih objekata i automobila.

Adis Pokvić, jedan od vlasnika objekata i automobila, u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, na kojima su u noći sa nedjelje na ponedjeljak ispisani grafiti uvredljivog sadržaja počinitelj je ovog krivičnog djela okvalifikovanog kao izazivanje međunacionalne netrpeljivosti.

Rezultat je ovo četvorodnevne intenzivne policijske istrage u koju su, uz inspektore PS Gornji Vakuf-Uskoplje, PU Bugojno, te MUP-a SBK bili uključeni i inspektori FMUP-a.

Podsjećamo na izjavu u datu u dvorištu porodične kuće u ponedjeljak.

I bio je u pravu ovo je bilo ciljano. Izvršenje krivičnog djela, kako nezvanično saznajemo, njegov brat je u cjelosti priznao, a pronađeni su i materijalni dokazi.

Pokviću će se na teret staviiti i lažno prijavljivanje za koje je zaprijećena kazna do 6 mjeseci zatvora, a očekivati je i da će, bez obzira što je sam ispisao grafite, odgovarati i za krivično djelo izazivanje međunacionalne netrpeljivosti za koje je propisana petogodišnja zatvorska kazna.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31