"Moju djecu ganjali sjekirom": Oglasila se majka mladića koji je ubio sugrađanina tokom tuče u Sarajevu Istaknuto

Autor  Avg 27, 2019

Majka maloljetnika Ejuba i Davuda D., braće koja su u nedjelju naveče učestvovala u sukobu u kojem je ubijen Ronald Osmanović, oglasila se potresnom porukom na svom Fejsbuk profilu.

Kako piše Avaz Ejub (15) je, braneći brata Davuda (17), usmrtio Ronalda Osmanovića (21) u sarajevskom naselju Saraj-Polje tako što ga je nožem ubo u vrat. Prethodno ih je Osmanović napao i sjekirom udario Davuda D. te mu nanio povrede u predjelu glave.

Ejubova i Davudova majka na Fejbuku je napisala kako je nastradali Ronald Osmanović, zajedno s uhapšenim Silvijom G. (27), ranije u nekoliko navrata napadao njene sinove.

Njen status prenosimo u cjelosti:

– Ja, majka dvojice dječaka koji su učestvovali u sinoćnjem događaju gdje mlađi brat je odbranio već povrijeđenog starijeg brata, kojeg su napali sjekirom i povrijedili u predjelu glave, lica, lakta, nakon čega mu je ukazana brza medicinska pomoć, dakle, želim da kažem da postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino. U prethodnoj godini i po dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali policajkama tzv., s komadima cigle i već ih povređivali, dolazili na kuću i prijetili, zvala sam policiju, išla na policiju, međutim, ništa se nije promijenilo, vidimo ishod iz proteklih dana, gdje dijete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe, jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po Vojničkom Polju, za šta imaju očevici koji će takođe biti pozvani kao svjedoci. Dakle, ja sam opominjala, pozivala, tražila da mi se pomogne…sistem nije ništa učinio, ama baš ništa.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Novembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30