Diplome moraju u kabinet premijera: Višković zatražio od zaposlenih u javnoj upravi informacije o diplomama Istaknuto

Autor  Sep 03, 2019

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je da svi zaposleni u javnoj uprave do danas u njegov kabinet dostave informacije ko je, kada i gdje studirao i stekao diplomu, saznaje portal Banjaluka.net.

"Otkako je preuzeo funkciju, premijer izuzetno cijeni rad, red, disciplinu, uvijek traži tačnu, preciznu informaciju i ne voli opširne, demagoške priče. Iz tog razloga odlučio je da stane u kraj pričama o diplomama što je u posljednje vrijeme postala tema za dnevnopolitičko mudrovanje", navodi isti izvor, prenosi Srna.

U tekstu se dodaje da se u institucijama Srpske uveliko priča o tome gdje je ko i kada diplomirao, ali razloga za brigu nemaju oni koji su zvanje i znanje sticali marljivo i vrijedno.

"Premijer je strog i odlučan da zavede red i prikupi informacije, a ukoliko se utvrde nepravilnosti postupiće se po važećim zakonskim procedurama i angažovati MUP i nadležno Tužilaštvo", dodaje se u tekstu.

Prema istom izvoru, premijer Višković ne teloriše neznanje i površnost, ali je pravedan i korektan, tako da oni koji nemaju "klikera u džepovima", nemaju čega da se plaše.

Ovakva inicijativa, dodaje se u tekstu, ide u prilog svima koji stoje iza svojih zvanja, a rezultiraće time da svi oni koji su nelegalnim putem došli do diploma i zauzeli radna mjesta u javnim institucijama budu sankcionisani.

Poslanik u Narodnoj Skupštini Draško Stanivuković, nakon što je saznao za metež koji je nastao u javnim institucijama, pokrenuo je priču o peticiji i potpisima i tako iskoristio cijelu ovu priču u svrhe političkog marketinga i lične promocije, dodaje se u tekstu.

Atrakcija

 

  1. Najnovije

Kalendar

« Novembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30