Ambasador SAD u posjeti Bijeljini i BN televiziji

Autor  Sep 11, 2019

SAD žele da nastave da pružaju pomoć lokalnim zajednicama u BiH, posebno na projektima koji su od direktne koristi građanima, rekao je američki ambasador u BiH Erik Nelson, prilikom današnje prve posjete Bijeljini od preuzimanja ove dužnosti, objavio je BN.

Ambasador Nelson posjetio je Gradsku upravu Bijeljine, gdje je sa gradonačelnikom Mićom Mićićem razgovarao o načinima proširenja saradnje, kao i o realizovanim zajedničkim projektima.

Jedan od tih projekata jeste i formiranje Industrijske zone 2 u Bijeljini, u čijoj izgradnji je sa 350.000 KM učestvovao i USAID.

“Imali smo zaista kvalitetan sastanak sa gradonačelnikom, nakon kojeg, evo sada, hodamo putem čiju izgradnju smo i mi pomogli. Ovo je zaista dobar primjer rada i partnerstva SAD, odnosno vlade SAD sa lokalnim liderima, kojima pomažemo da provedu praktične projekte koji pomažu zajednici. Zainteresovan sam da čujem još više i naučim još više o Bijeljini i saznam o tome kako je uspjela steći reputaciju jednog od gradova u kojem je najpovoljnija poslovna klima u Evropi. Takođe, želim čuti na koji način SAD mogu nastaviti da budu sjajan partner i ovom gradu i cijeloj zemlji”, rekao je u Bijeljini ambasador Nelson.

Gradonačelnik Mićić istakao je da je posjeta američkog ambasadora organizovana, prije svega, kako bi se na licu mjesta uvjerio u šta je uložen novac SAD, ali i da bi se upoznao sa projektima koje realizuje lokalna zajednica.

“Upoznali smo ambasadora Nelsona sa svim projektima koje realizujemo na polju otvaranja novih radnih mjesta, zaštite od poplava, pravljenjanja ambijenta jednakih šansi. Prenijeo mi je da je čuo sve najbolje o gradu Bijeljini, da se naš grad ubrzano razvija, a to je dobra vijest za sve naše sugrađane”, naglasio je gradonačelnik Mićić.

Tokom dvodnevnog boravka u Bijeljini, američlki ambasador u BiH Erik Nelson posjetio je i BN televiziju.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31