Novi detalji o ubistvu Irme Forić Istaknuto

Autor  Sep 20, 2019

MUP Kantona Sarajevo jutros se oglasio saopćenjem za javnost u kojem je iznijeo detalje o hapšenju Senada Basarića.

Jučer ujutro se u naselju Dobrinja predao Senad Basarić. On je lociran nakon intenzivne potrage pripadnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.MUP

“Dana 18.09.2019.godine u 16,20 sati, obaviještena je Četvrta PU – PS Dobrinja, da je u stanu, ulica Ramiza Salčina, općina Novi Grad Sarajevo, pronađeno beživotno tijelo I. F., rođena 1966.godine, nastanjena u Sarajevu. Na licu mjesta, od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je konstatovana smrt navedenog lica. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je smrt nastupila nasilnim putem. Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, radi vršenja obdukcije. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom i drugim policijskim agencijama, dana 19.09.2019.godine u 07,30 sati, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su lišili slobode lice S.B., rođen 1960.godine u Oberhausenu, nastanjen u Mostaru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo). Nakon završene kriminalistićke obrade, S.B. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo; navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Podsjećamo, tijelo Irme Forić je pronašla njena kćerka. Irma je radila kao sekretarka u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine. Bivša je supruga generala Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i ambasadora Bosne i Hercegovine u Pakistanu Sakiba Forića.

Atrakcija