Konaković najavio prijavu protiv sebe: NIP traži da Bogunić ostane ministrica obrazovanja

Autor  Sep 25, 2019

Predsjedavajući Skupštine KS-a Elmedin Konaković kazao je da će Narod i pravda tražiti da Zineta Bogunić ostane na poziciji ministrice obrazovanja KS-a.

- Nakon konsultacija višestranačkog organa, odlučili smo da ćemo glasati protiv ostavke ministrice Bogunić. Tražit ćemo da dokumentuje sve tvrdnje koje je danas iznijela pred javnost, da kao ministrica institucionalno dokaže sve ono o čemu je govorila, da pokaže da sa svojim savjetnicima može uraditi reforme obrazovanja koje su pred nama postavljene kao cilj. Imat će punu podršku za sve dobre prijedloge od nas svih. Nećemo dozvoliti da na ovakav način ovdje neko baca prljavi veš, laži i neistine i ode. Dajemo prliku da ostankom dokaže i dokumentuje sve ono što misli. Ne može je niko natjerati da ostane raditi, ali je svojim dolaskom na posao pokazivala da želi raditi. Ne želimo da nas iko pravi budalama i lopovima, kazao je Konaković, prenosi Oslobođenje.

Dodao je da će danas podnijeti Kantonalnom tužilaštvu prijavu protiv sebe kako bi ispitalo sve ono što je ministrica Bogunić iznijela protiv njega.

Atrakcija