Epilog sačekuše na autoputu u Sarajevu Istaknuto

Autor  Sep 26, 2019

Šest uhapšenih osoba, pet polupanih kombija i jedan povrijeđen navijač, epilog je sinoćnjeg haosa na sarajevskom autoputu u blizini petlje Butila, a u kojoj je učestvovalo više osoba, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je za Faktor kazao portparol sarajevske policije Mirza Hadžiabdić, zbog nereda je saobraćaj bio potpuno obustavljen u periodu od 20 do 00.10 sati i usmjeravan je na alternativne pravce.

Uviđajem na mjestu događaja utvrđeno je da su navijači Želje napravili sačekušu navijačima Zrinjskog prilikom povratka sa utakmice u Tuzli, gdje je njihov tim slavio s 3:0. Sačekao ih je veći broj osoba naoružan sa palicama, a korištena su i pirotehnička sredstva.

Oštećeno je pet kombi-vozila, a zbog sumnje da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari dosad su pripadnici Uprave policije MUP-a KS uhapsili šest osoba, svi sa područja Kantona Sarajevo. Od šest uhapšenih, jedan se nalazi na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a, jer je prilikom nereda zadobio povrede – kazao je Hadžiabdić.
Kako je kazao, pripadnici MUP-a KS nastavljaju rad na dokumentovanju svih okolnosti ovog nemilog događaja.

Dodao je i da su utakmice koje je su igrane na Koševu i Grbavici, a koje je osiguravao MUP Kantona Sarajevo, prošle bez ikakvih problema.

Atrakcija