Mučki ubijena i bačena u rijeku Istaknuto

Autor  Okt 07, 2019

Lana B. iz Mostara danas je trebala biti u Sarajevu, prvi dan na fakultetu, ali je sinoć pronađena mrtva u rijeci kod Ljubuškog. Prema posljednjim informacijama djevojka je mučki ubijena i u toku je detaljna pretrega terena u potrazi za materijalnim dokazima i ubicom, objavila je Srpskainfo.com.

Kako bi prikrio tragove mučkog ubistva, tijelo djevojke sinoć je bacio u rijeku Studenčicu koje je oko 20 časova pronašao ribar u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Odmah je alarmirana Gorska služba spasavanja Ljubuški koja je izvukla tijelo iz hladne rijeke, a ubrzo je obavljen uviđaj koji je otkrio ono najgore – da se radi o nasilnoj smrti.
Josip Aničić portparol Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu objasnio je da su uviđaj na mjestu pronalaska tijela obavili pripadnici Policijske uprave Ljubuški, MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, uz prisustvo dežurnog tužioca.

– Prilikom uviđaja izvršena je identifikacija beživotnog tijela te je utvrđeno da se radi o ženskoj osobi L.B. (19) iz Mostara i da se radi o nasilnoj smrti. Naložena je obdukcija L.B. te će se provesti potrebna vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti – objasnio je Aničić, prenosi Srpskainfo.com

Atrakcija