Drama: Mještani sprečavaju rušenje kuće u Sarajevu Istaknuto

Autor  Okt 22, 2019

Prava drama jutros se odvija u sarajevskom naselju Gorica. Veliki broj policijskih službenika nalazi se na lokaciji gdje je općinska inspekcija naredila rušenje objekta u izgradnji. Ovaj objekt je trebalo da bude srušen početkom septembra, ali su mještani to spriječili.

Na terenu se nalazi osam policijskih kombija i pet automobila te vatrogasna ekipa. Policajci i specijalci raspoređeni su duž ulice, a prostor oko kuće koja treba biti srušena je ograđen, prenosi Hayat.ba

Mještani Gorice su izašli iz svojih kuća vidno uznemireni zbog velikog broja policajaca, a vlasnica kuće Ramiza Fejzagić je u suzama.

Ovo je zemlja mog oca, jedan kroz jedan. Išla sam u općinu, nisu me primili. Sve papire sam predala, a odgovor nikada nisam dobila. Dvadeset kuća ovdje je bespravno izgrađeno. Sedam godina nam ne daju da radimo i kada smo izgradili, hoće da sruše, a znaju da nemamo gdje živjeti. Načelnik Ajnadžić nam je rekao da je mi srušimo, ali sada ni to ne daju – kazala je Fejzagić.
U kući živi s bratom. Oboje su rođeni u Sarajevu. Ističu kako je ovo velika sramota, jer će ostati beskućnici, dok druge, koji grade kuće na rezervoaru vode, nisu ni dotakli, a imaju više kuća.

Iz Općine Centar ranije su kazali kako je riječ o potpuno nelegalnom objektu, a nakon provedenog postupka inspektorata Općina Centar je izdala nalog za njegovo uklanjanje.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Novembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30