Dvije verzije ubistva Sanele Trstene, ljubomora razlog za brutalnu likvidaciju Istaknuto

Autor  Nov 06, 2019

Vođen zasljepljujućom ljubomorom, Nedžad Čaušević (41) juče je oko sedam sati u Sarajevu iz automatske puške izrešetao bivšu djevojku Sanelu Trstenu (39) te slučajno ranio Senadu Muhić, radnicu preduzeća "Park", koja se ni kriva ni dužna našla u blizini. Sve vrije prekida veze, on ju je pratio, proganjao te joj je prijetio, objavio je Avaz.

Sanela Trstena je radila u "Bingu", a juče je krenula na posao, dok ju je Čaušević pratio u "golfu".

Istražitelji za sada barataju s dvije verzije pucnjave, jer na licu mjesta nisu zatekli direktne očevice.

Prema prvoj verziji, Čaušević je izašao iz vozila te potrčao prema žrtvi ispalivši u nju rafal od tri metka koji su je pogodili u leđa dok je bježala od napadača, te je pala na tlo licem prema zemlji.

Jedno od zrna pogodilo je nesretnu Muhić, koja je stajala u krugu rasadnika preduzeća "Park". Ona je prevezena na Kliniku za torakalnu hirurgiju, gdje je zadržana na liječenju.

Prema drugoj verziji, Čaušević je u Sanelu ispucao rafal iz automobila u pokretu kroz prozor.

Koja je od ove dvije verzija tačna, razjasniće balističari, a istražitelji su skinuli i videonadzor s obližnje kuće, koji će im pomoći da rekonstruiraju zločin.

Podsjećamo da je Čaušević nakon krvavog pira pobjegao. Sarajevski istražitelji znali su da je otišao prema Republici Srpskoj te je obaviještena i policija Republike Srpske, a agenti OSA takođe su uključeni u istragu, ali ubica je, kako se nezvanično saznaje, ugasio telefon.

U poslijepodnevnim satima Čaušević je lociran na Bjelašnici. Najprije je u Krupcu, u opštini Istočna Ilidža, pronađeno njegovo vozilo, u kojem je bilo puščane municije. Ubrzo je ovaj šumoviti predio vrvio od specijalaca, sarajevskih s jedne strane te njihovih kolega iz Lukavice s druge strane planine.

Situacija je bila napeta. Timovi su se pažljivo kretali nepristupačnim terenom znajući da je Čaušević dobro naoružan. U jednom momentu uočili su ga i pozvali na predaju.

Čaušević je pucao u pravcu policajaca koji su ga opkolili te se udaljio još desetak metara.

Uvidjevši da je u bezizlaznoj situaciji, izvadio je ručnu bombu koju je aktivirao ubivši se na licu mjesta, objavio je Avaz.

Atrakcija

 

 

  1. Najnovije

Kalendar

« Novembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30