Trojica brutalno silovala muškarca

Autor  Nov 28, 2019

 Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona u utorak naveče u Odžaku su uhapsili trojicu muškaraca zbog sumnje da su silovali muškarca s područja Tuzle.

Tu informaciju su juče potvrdili iz policije, piše Avaz.

Naredba suda

- Naši inspektori su postupili prema pismenoj naredbi Kantonalnog tužilaštva Odžak i u tom su gradu u Brodskoj ulici izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih prostorija te pratećih objekata koje koristi 56-godišnji muškarac N. B., čiji puni identitet radi istrage ne možemo otkriti. Pretres smo izvršili oko podne, a vlasnika nekretnina smo uhapsili oko 15.30 sati. Poslije njega, oko 17 sati, uhapsili smo 59-godišnjaka iz Novog Sela kod Odžaka, koji takođe koristi te prostorije, a priveden je i 48-godišnji muškarac iz Odžaka - kažu policijski izvori.

Sva trojica se sumnjiče da su izvršila krivično djelo silovanja nad muškracem s područja Tuzlanskog kantona. U MUP-u nisu mogli kazati pojedinosti ovog slučaja, s obzirom na to da je u toku kriminalistička obrada u odžačkoj Policijskoj upravi, piše Avaz.

Okrutan način

- Postoje osnove sumnje da su trojica muškaraca izvršila krivično djelo silovanja na naročito okrutan ili ponižavajući način. Istražujemo je li prema istoj žrtvi učinjeno više polnih radnji ili s njim izjednačenih polnih radnji od više izvršilaca, kako je to zakonodavac naveo u krivičnom djelu silovanja, za koje ih sumnjičimo. Nažalost, ovog trenutka ne možemo otkriti više detalja o ovom hapšenju jer se istraga vodi pod nadležnošću pravosudnih tijela Posavskog kantona - kaže izvor Avaza.

Prema službenim informacijama, za ovo krivično djelo predviđena je zatvorska kazna u trajanju od tri do petnaest godina.

Žrtva je starosti između 50 i 60 godina, a slučaj silovanja je prijavila njegova supruga prije nekoliko dana.

Zbog težine djela pritvor

Uhapšeni su juče do isteka policijskog zadržavanja trebali biti izvedeni pred dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Orašju i očekuje se da će ona za njih zatražiti pritvor zbog težine samog djela i načina njegovog izvršenja, piše Avaz.

Atrakcija