Nedžad Latić "Ličnost godine" / Latić: Narod voli popljuvane!

Autor  Jan 11, 2020

Nakon nekoliko gostovanja u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića gledaoci ove televizije izabrali su Nedžada Latića, urednika portala The Bosnia Times, za ličnost godine.

“Nedžad Latić nikada nije odbio gostovati u Face to Face-u i učestvovati u tv-duelima sa bilo kim i stoga je zaslužio da večeras ovdje sjedi, na ovoj stolici“, rekao je Hadžifejzović u uvodu u intervju sa jednim od najeksponiranijih bošnjačkih intelektualaca posljednjih godina.

Nakon čuvenog i vjerovatno najgledanijeg tv-duela sa Dževadom Galijaševićem, to je bila prilika da dvojica rijetkih sarajevskih novinara iz legendarne ratne plejade razgovaraju na ležeran način tretirajući goruće i uvijek opasne političke teme. Nakon odlaska u novinarsku pečalnu urednika nekad uglednog političkog magazina Dani, Senada Pećanina, te zbog bolesti i relativnog provlačenja iz aktivnog novinarstva urednika Slobodne Bosne, Senada Avdića, intervju Hadžifejzovića sa Nedžadom Latićem mnogi su doživjeli kao pravu „medijsku poslasticu“ i oslobađanje od dosadnih klišea intelektualiziranja i mudrovanja o našoj dramatično surovoj stvarnosti.

Hadžifejzović bi bio uporan, zajedljiv i provokativan, sve s ciljem da navede eksplozivnog, odrješitog i veoma dobro informiranog novinara Latića da (is)kaže pikanterije o bošnjačkom mainstreamu te odnosima među njegovim akterima.

„Ne krijem, želim srušiti ovaj režim“, bio je direktan Latić.

Zbog toga uopće nije slučajno da je Latić osvojio publiku koja je glasala za njega, piše thebosniatime.

Na pitanje da prokomentira ovu vijest Latić je rekao: “Narod voli popljuvane“, alaudirajući na jednu pjesmu Mileta Stojića.


Atrakcija / Face.ba