Počela sjednica Glavnog odbora SDP-a: Neće biti ni poraženih niti pobjednika Istaknuto

Autor  Feb 09, 2019

Sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH počela je danas u sjedištu te stranke, javlja Fena.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović prije početka sjednice je kazao da će tema prevashodno biti aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini gdje će biti razgovora i o implementaciji izbornih rezultata.

"Ono što mi vjerujemo da će se desiti na sjednici Glavnog odbora jeste da će SDP, odnosno Glavni odbor usvojiti zaključke kojima će još jednom afirmirati čvrstu opredjeljenost SDP-a za euroatlanske integracije, za jedinstvo Bh. bloka i jedinstvo SDP-a u cijelosti", izjavio je Magazinović.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je kazao da što se tiče te partije želi da nastave ono što su u proteklom periodu kao velika i ozbiljna politička partija pokazali, a to je da ozbiljno, argumentirano raspravljaju o problemima u BiH i da nakon toga donesu odluke.

SDP se, kako je dodao, već navikao na to da bude u žiži interesovanja, kao i na to da predstavljaju veliku politička partiju u kojoj ljudi slobodno izražavaju svoje stavove i mišljenja i argumentima se bore za svoje stavove, ali na kraju kada organi donesu odluke one su obavezujuće za sve.

"Želim vrlo jasno poručiti odavde, kao što ću poručiti na sjednici Glavnog odbora - danas nije pitanje ko će pobijediti unutar SDP-a, niti će biti pobjednika, niti poraženih, danas nije pitanje da li su to neki mladi ili stari kadrovi, danas nije pitanje da li je to sarajevska ili tuzlanska organizacija, danas je pitanje kakve će odluke donijeti Socijaldemokratska partija BiH, odnosno Glavni odbor SDP-a", rekao je Nikšić dodajući kako očekuje da će sjednica proteći u konstruktivnim raspravama i na kraju sa zaključcima koji će obavezivati sve članove SDP-a BiH.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« August 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31