Forto: Nećemo dovesti u pitanje sigurnost građana i EYOF-a

Autor  Feb 10, 2019

Ovo ubistvo koje se dogodilo sinoć zahtjeva dodatne kapacitete. Zato smo odlučili kao Vlada da pružimo svu podršku komesaru da pozove u pomoć druge kantone koji će rasporediti svoje ljude na mjesta na koje odredimo, kazao je premijer KS Edin Forto nakon sinoćnjeg ubistva pripadnika FUP-a kod Tarčina, objavila je N1.

"Želim razjasniti par stvari koje možda nisu svima jasne. Važan događaj počinje večeras, on je već obezbjeđen u skladu sa najvišim standardima. Ovo ubistvo koje se dogodilo sinoć zahtjeva dodatne kapacitete", kazao je Forto tokom vanredne konferencije za medije.

"Zato smo odlučili kao Vlada da pružimo svu podršku komesaru da pozove u pomoć druge kantone koji će rasporediti svoje ljude na mjesta na koje odredimo. Sastavni dio u operativnom timu će biti ministar finansija, ministar MUP-a i ministrica Pravde i uprave", dodao je.

"Posebna pažnja će biti obraćena na škole i vrtiće. Vrlo je bitno da se svi uključimo, ali i pokažemo da nećemo dovesti u pitanje sigurnost građana i EYOF-a koji će proteći u najboljem redu", kazao je Forto.

Na novinarsko pitanje kako vratiti sigurnost građanima, obzirom da su ne tako davno ubijena dva policajca, Forto je kazao:

"Vratićemo osjećaj sigurnost građanima tako što ćemo učiniti sve što je u našoj moći. Nemojte povezivati ova dva slučaja. Imate čovjeka koji je lud i na slobodi, nemojte povezivati ova dva slučaja. Vlada je u stalnom zasjedanju, učinit ćemo sve".

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Oktobar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31