Upravnik zatvora u Bihaću o Edinu Gačiću: Upozoravali smo institucije Istaknuto

Autor  Feb 10, 2019

Edhem Veladžić, upravnik zatvora u Bihaću, onom u kojem je Edin Gačić služio jedan dio jedinstvene zatvorske kazne za N1 je govorio o njemu i o informaciji koju su poslali nadležnim institucijama malo prije njegovog izlaska na slobodu.

Edin Gačić koji se sumnjiči za dva ubistva u sedam dana bio je bihaćkom zatvoru. Veladžić je upozoravao da bi ubistva ili slična djela mogla dogoditi nakon njegovog puštanja na slobodu.

"Praksa je i obaveza svih kazneno-popravnih instiucija da kada osuđenik koji je izdržao predviđenu kaznu, prilikom otpusta obavijestimo policiju na području gdje će se osuđenik vratiti. Naravno mi to radimo u većini slučajeva, obavještavamo da je osoba izdržala kaznu. Kada su u pitanju osobe poput Gačića Edina, on je nekih 5-6 mjeseci prebačen da izdrži u Bihaću".

"Na bazi dosjea, na bazi onoga što smo saznali radeći sa njim, mi smo vidjeli da se radi o posebnoj osobi koja ima dva ubistva. S obzirom na sve ono ranije, smatrali smo i imamo obavezu da obavijestimo Centar za socijalni rad, Centar javne bezbjednosti Banjaluka, jer se vraćao tamo. Zbog njegove specifičnosti obavijestili smo FUP, Graničnu službu i druge da institucije imaju operativne podatke", ispričao nam je Edhem Veladžić.

"To smo završili, dali podatke, bili smo na raspolaganju. Taj akt je otišao u javnost, iako nije trebao. On služi institucijama koje se time bave, kao operativni podaci. Sve što je u aktu navedeno je tačno", dodao je.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« August 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31