Komšić: Plenković u Neumu - veliki nedostatak kućnog vaspitanja Istaknuto

Autor  Mar 14, 2019

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić reagovao je na pisanje Žurnala kazavši da eventualne aktivnosti obavještajaca i diplomata Hrvatske u Bosni i Hercegovini mogu imati ozbiljne implikacije i da se nada da Hrvatska nije prešla crvenu liniju.

– Navodi pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susjedne Republike Hrvatske u aktivnosti koje duboko ulaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imaće jako ozbiljne implikacije – stoji u reakciji Željka Komšića.

On je dodao da samo loše informisan i neupućen posmatrač može pomisliti da se u današnjem svijetu diplomate isključivo bave “razvojem i unapređenjem diplomatskih odnosa”. Međutim, i u tim aktivnostima Komšić navodi kako postoji precizno povučena crvena linija koja se ne smije prelaziti.
– Ni današnje pojavljivanje Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Neumu, gdje se organizuje tzv. političko-naučni skup na temu izmjena Ustava BiH, još uvijek nije prelazak te crvene linije, iako demonstrira veliki nedostatak kućnog vaspitanja – dodao je Komšić.

On navodi kako je od nadležnih sigurnosno-obavještajnih agencija BiH zatražena provjera navoda o pokušaju prikazivanja BiH kao “regionalne baze terorista”, a ako se ti navodi potvrde kao osnovani, Željko Komšić ističe kako će BiH bez oklijevanja preduzeti mjere koje su predviđene u takvim situacijama.

Atrakcija / Klix

  1. Najnovije

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31