Ovo su imena uhapšenih u akciji City: Pekar organizovao prostituciju? Istaknuto

Autor  Apr 09, 2019

Policajac Fahrudin Hajdarbašić, koji je radio u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, jedan je od pet osoba uhapšenih u akciji kodnog naziva City, izvedenoj danas na području Sarajeva.

On se sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, a ostali zbog navođenja na prostituciju, trgovine drogom i posjedovanja oružja, piše Oslobođenje.

Pored njega, u ovoj akciji uhapšen je Ramel Jusufi, sin vlasnika pekare Anex u Vrbovskoj ulici (za kojeg postoje informacije da je organizator grupe koja je vrbovala žene za prostituciju), te bivši domac Alen Krtičić (25), Emir Šušić i Nejra Jusufović.

Policijski službenik MUP-a KS-a se sumnjiči da je organizatoru prostitucije i trgovine drogom dojavljivao lokacije na kojima se nalazi policija, te na taj način mu pomagao da ne bude otkriven.

Akciji City prethodili su višemjesečna istraga i praćenje osumnjičenih. Akcija je počela u zoru pretresom objekata na 11 lokacija na području opština Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad, među kojima je bila i pekara Anex.

Suvada Kuldija, portparolka MUP-a KS-a, kazala je da je prilikom pretresa pronađen kilogram raznih vrsta droga koje su poslate na vještačenje, oduzeta je veća količina novca i oružja (jedna puška i više pištolja), mobiteli i sim-kartice.

- Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS-a, osumnjičeni će biti predati u nadležnost MUP-a KS-a na dalje postupanje, istakla je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva.

Alen Krtičić je još kao maloljetni štićenik doma na Humu bio problematičan. Sredinom decembra 2005. bježao je iz Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine Hum, potom je hapšen zbog razbojništava i teških krađa u kojima je koristio nož.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Juni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30