(video) Kako je japanski jen potopio Elektroprivredu RS-a, a nije ugrozio privatne investicije na kućama i hacijendama direktora Istaknuto

Autor  Apr 10, 2019

Umjesto najvažnijeg resursa i okosnice razvoja, Elektroprivreda Republike Srpske pretvorila se u hroničnog gubitaša. Naivni i lakomisleni bi pomislili da je uzrok gubitaka i loših rezultata poslovanja u pogrešnim kadrovskim rješenjima, sumnjivim nabavkama, brojnim zloupotrebama i partijskom zapošljavanju..

Ipak za sve su krivi Japanci, i japanska valuta JEN! Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović došao je do genijalnog zaključka da je uzrok loših rezultata Elektroprivrede u promjenama kursa japanskog jena, jer je RiTE Ugljevik uzela kredit od Vlade Japana kako bi se postavili elektro-filteri za odsumporavanje i smanjenje zagađenja.

Genijalni Petrović tvrdi (od 16:20 minuta) da je kursna razlika jena u odnosu na dolar i euro napravila 6 miliona maraka gubitka Rudniku i termoelektrani Ugljevik, a sistemom spojenih posuda RiTE Ugljevik je potopila cjelu Elektroprivredu? O more, o tempores! Dakle nisu uzroci problema sporni tenderi, partijski kadrovici, stotine zaposlenih partijskih aktivista režima, upravo u samoj Termoelektrani Ugljevik na storine, milioni izvučeni spornim javnim nabavkama.. Za krah Elektroprivrede kriv je Japan i njegova jaka privreda, koja je ojačaka nacionalnu japansku valutu JEN, i tako potopila neš nejaki elektro-energetski sistem!?

Ludostima šizogenih struktura nikad kraja, a čelnici režima ne prestaju da bacaju dimne bombe kako bi manipulisali narodom i masama. Svako može biti kriv za loš rezultat, suša, kiša, Japan, kurs valute i berza, ali samo nesretnici nikada neće preuzeti odgovornost i priznati da je ključni problem upravo u njima i njihovom nakaradnom sistemu, piše Oslobođenje.

Luka se na Herceg TV osjećao kao svoj na svome, jer po želji svrati do televizije kao do svoje druge kuće, kako bi se šprdao sa sugrađanima i pričao masne viceve na njihov račun, koji su tužni i nažalost nisu nimalo duhoviti.

Japanski jen nije srećom ugrozio Lukine privatne investicije na njegovim kućama i hacijendama, koje teku planiranom dinamikom, a nedavno je i do kuće na Ivanici u dubrovačkom zaleđu, stigao asfalt, naravno o trošku budžeta grada Trebinja.

Iza Luke trava ne niče, gdje god dođe iza njega ostaje samo prah i pepeo, i izvjesno je da će HET i Elektroprivreda uskoro izgledati kao porušeni stadion „Police“ propalog Fudbalskog kluba „Leotar“ koji je od šampiona i kvalifikacija za Ligu šampiona završio u potonjoj četvrtoj ligi, nakon samo jednog Lukinog predsjedničkog mandata na čelu Kluba.

Pitanje je samo do kada će Hercegovci nijemo posmatrati i podržavati satrapa dok ih satire, ili će napokon da se uozbilje i kazne ga jer nas, polako ali sigurno, vraća u srednji vijek? Nadam se na kraju da će se naći JEN, ili neka druga jaka valuta na koju će biti imuni Hercegovci, i da bar jednom neće prodati dušu đavolu i suicidno uporno podržavati one koji ih iz korjena uništavaju !

Atrakcija / Oslobođenje

  1. Najnovije

Kalendar

« Juli 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31