Dodik: Formiranje rezervnog sastava policije u RS-u je legalno i svrha je zaštita

Autor  Apr 11, 2019

Nek mi kaže da sam izmislio, da sam ja rekao da se muslimani naoružavaju za ne daj Bože ili je on to rekao. I to u dva navrata. Isto je rekao i premijer Federacije BiH. Razlika je ozbiljna. Mi ovdje što radimo, radimo u skladu sa standardima i u skladu sa zakonom. A oni rade prikriveno, kršeći zakon, rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je formiranje rezervnog sastava policije u Republici Srpskoj legalno i da je jedina svrha tog poteza bolja zaštita teritorije i građana Srpske, posebno zbog nesposobnosti BiH da se nosi sa migrantskom krizom.

Dodik je, komentarišući optužbe predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da Srpska formira paravojsku, a optužuje SDA da radi na mobilizaciji, istakao da to nije prvi put da se Srpska napada na takav nači, prenosi Oslobođenje.

- Nek mi kaže da sam izmislio, da sam ja rekao da se muslimani naoružavaju za ne daj Bože ili je on to rekao. I to u dva navrata. Isto je rekao i premijer Federacije BiH. Razlika je ozbiljna. Mi ovdje što radimo, radimo u skladu sa standardima i u skladu sa zakonom. A oni rade prikriveno, kršeći zakon, rekao je Dodik za RTRS.

Slične konstrukcije su, kaže Dodik, stizale i prošle godine, kada je Republika Srpska optuživana da formira paravojne jedinice, ali se pokazalo da Srpska nikome nije prijetnja.

- Jedina svrha formiranja rezervnog sastava policije je bolja zaštita teritorije i građana Srpske, posebno zbog nesposobnosti BiH da se nosi sa migrantskom krizom, rekao je Dodik i istakao da takva praksa postoji u svim zemljama okruženja.

On je poručio da Izetbegović ne treba da brine i istakao da nijedan rezervni ni aktivni policijac Republike Srpske neće ući u Federaciju ni iz kog razloga, piše Srna.

- Može da kao građanin putuje, ali ništa drugo. A kao policajac Republike Srpske, po zapovijesti ili komandi, to sigurno neće. Ali, nisam siguran da je i druga strana spremna za to, kaže Dodik.

Atrakcija

 

  1. Najnovije

Kalendar

« Juni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30