Čitlučki fratar komentirao optužbe za seksualno zlostavljanje djevojčica: ´Netko mi hoće napakostiti...´ Istaknuto

Autor  Apr 13, 2019

Stanovnici Čitluka kažu da se svašta pričalo, ali da ne žele vjerovati u to da je fratar zlostavljao curice, a policija ne otkriva provodi li se istraga, prenijeo je Dnevnik.ba

Vijest da se u Domu za nezbrinutu djecu “Ivan Pavao II.” u selu Vionica, udaljenom tek dva-tri kilometra od Međugorja, godinama nešto događalo te da je maloljetnice seksualno zlostavljao ugledni svećenik fra Kornelije Kordić poput munje se proširila zapadnom Hercegovinom, posebice općinom Čitluk, u koju teritorijalno i pripada seoce Vionica. Fra Kordić sve optužbe odbacuje.

- Sve što se sad piše su najobičnije laži! Ja sam pripremio tužbu, sve ću dati na sud, tko god je o meni na takav gnjusan način pisao. Što se tiče tog Doma, ja sam u njemu među glavnim akterima od samog početka. Skrbi se o 300-tinjak djece, odbačene i nezbrinute, s teškoćama u razvoju. Dajemo maksimum svakodnevno za tu djecu. Svi redom. I vjerujte, svi me mještani vole i poštuju. Cijeli Čitluk. Inače, te lažne optužbe stigle su mom biskupu prije 9 godina. Kad je stiglo anonimno pismo, biskup me pozvao na razgovor.

Rekao sam da ni s čim nemam veze. U njemu nisu bila navedena nikakva imena. Sve je jasno kao dan. A ja samo mogu pretpostaviti koja su to djeca, djevojčice kako se piše, ali ne znam... Netko mi hoće napakostiti. Odan sam Crkvi punih 56 godina. Policija me zbog tih optužbi nikad nije zvala na razgovor, a kamoli išta drugo. Jer ponavljam, ja sa svom djecom imam svakodnevni kontakt i to onaj najnormalniji - kaže za Jutarnji list fra Kornelije Kordić.

Atrakcija / dnevnik.ba

  1. Najnovije

Kalendar

« Juni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30