Članak je filtriran: Utorak, 01 Oktobar 2019

Članovi nezavisnog stukovnog sindikata radnika uposlenih u zdravstvu sa područja Srednjobosanskog kantona održali su polusatni štrajk upozorenja, budući da su po njihovim tvrdnjama, propali pregovori sa kantonalnom vladom oko povećanja njihovih plaća.

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 01 Oktobar 2019 11:32

Razlika između želje i obaveze

Komentarišući za Insajder sinoćnju izjavu srpskog člana Predsjednišva BiH i predsjednika SNSD Milorada Dodika "da će formiranje vlasti na nivou BiH najvjerovatnije usloviti odlaskom stranih sudija iz BiH", predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte Željko Komšić je rekao da je koliko je vidio Dodik rekao da će možda time uslovljavati.

Objavljeno u Politika
Utorak, 01 Oktobar 2019 10:48

Mjere Vlade i niske plate (video)

Zaposlenici s primanjima do 800 KM bit će oslobođeni plaćanja poreza na dohodak, nova je mjera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom planiraju rasteretiti privrednike. Ekonomisti i poslovna zajednica jedinstveni u ocijeni da je ukidanje dohotka do određenog iznosa dobar potez, ali ne na način kako je to predloženo. O detaljima plana Vlade FBiH da rastereti privrednike za N1 govorili su Goran Miraščić, savjetnik federalnog premijera i Adnan Smailbegović, predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH.

Objavljeno u Radnički MS

Demonstranti na policiju bacaju Molotovljeve koktele, cigle, kamenje. Na video snimcima čuju se pucnjevi i eksplozije.

Objavljeno u Magazin

Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo danas je ponovo uputio zahtjev premijeru Edinu Forti kojim se traži povećanje osnovice u 2020. godini sa 315 KM na 380 KM.

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 01 Oktobar 2019 08:16

Makron u dijalogu Beograda i Prištine

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da mu je francuski predsjednik Emanuel Makron rekao da će se nakon izbora na Kosovu i Metohiji, koji su najavljeni za 6. oktobar, aktivno uključiti u dijalog Beograda i Prištine.

Objavljeno u Politika
Utorak, 01 Oktobar 2019 08:12

Hardinaj: Povećati takse

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za kosovskog premijera Ramush Haradinaj izjavio je da takse od 100 posto na uvoz robe iz središnje Srbije i BiH ne treba ukinuti, nego pojačati.

Objavljeno u Politika

U posljednjoj u nizu uvreda koje je hrvatska predsjednica uputila aktuelnom predsjedniku BiH Željku Komšiću, Grabar-Kitarović navodi kako je “Hrvatima nametnuti član Predsjedništva BiH Željko Komšić personifikacija preglasavanja Hrvata BiH” te da “u nedostatku vlastite vizije i sposobnosti za rješavanje problema unutar BiH, svojom stalnom neutemeljenom protivhrvatskom retorikom dodatno potvrđuje kako nije samo nelegitiman već nije ni relevantan sagovornik kada je riječ o međudržavnim odnosima ili bilo čemu drugome”, objavila je FTV.

Objavljeno u Politika

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će vlast u Republici Srpskoj ove sedmice koncipirati politiku povećanja plata s ciljem da početkom naredne bude dostignut najavljeni cilj Vlade da prosječna plata bude 1.000 KM.

Objavljeno u Radnički MS