Članak je filtriran: Petak, 11 Oktobar 2019

Nezavisni strukovni sindikat radnika uposlenih u zdravstvu BPK Goražde pozvao je Kantonalnu vladu na početak pregovora o novom kolektivnom ugovoru za radnike uposlene u zdravstvu, upozoravajući da su, ako se to ne desi, Sindikatu na raspolaganju sve zakonom predviđene mjere, uključujući i organiziranje štrajka i podnošenje tužbi.

Objavljeno u Radnički MS

Lana Bijedić pješačila je skoro šest kilometara od benzinske pumpe na izlazu iz Čapljine do kružnog toka kod Zvirovića, saznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Objavljeno u BiH

Pokrenuta je peticija za povlačenje odluke da se austrijskom autoru Peteru Handkeu oduzme dodijeljena Nobelova nagrada za književnost.

Objavljeno u Magazin
Petak, 11 Oktobar 2019 11:01

Ide protestna nota Nobelovom komitetu

Za svaku osudu je dodjela Nobelove nagrade čovjeku koji je negirao ratne zločine a pogotovo genocid, kazao je danas u Beču predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Objavljeno u Politika

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Vlada RS ranije uplatila 3,5 miliona KM, a da danas uplaćuje još 2,5 miliona KM da bi bila održana dinamika priprema za izgradnju srpsko-ruskog centra sa ruskom crkvom u Banjaluci.

Objavljeno u BiH

Predsjednik Vučić primio je "vrlo teške" poruke od specijalnog izaslanika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, Ričarda Grenela, piše Blic.

Objavljeno u Politika

Pobjedu izabranika Zlatka Dalića protiv Mađarske gledala na zapadnoj tribini Poljuda

Objavljeno u Politika
Petak, 11 Oktobar 2019 07:39

Trump o tri opcije za tursku ofanzivu

Američki predsjednik Donald Trump rekao je kako je posredovanje u dogovoru između Turske i Kurda jedna od tri mogućnosti koje stoje na raspolaganju Sjedinjenim Državama nakon turske ofenzive na sjeveroistoku Sirije.

Objavljeno u Politika

Na sjeveru Sirije u toku su borbe između turske vojske i kurdskih snaga. U direktnom prenosu sa tursko-sirijske granice može se vidjeti da su u toku granatiranja, piše Sputniknews.com

Objavljeno u Atrakcije

U tuzlanskom naselju Paša Bunar, u stambenoj zgradi, jutros oko 7:30 uslijed aktiviranja eksplozivne naprave, ručne bombe, smrtno su stradali supružnici, dok je njihov sin povrijeđen i prevezen u UKC Tuzla, potvrđeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Objavljeno u BiH