Članak je filtriran: Nedjelja, 13 Oktobar 2019
Nedjelja, 13 Oktobar 2019 14:00

Pregovori za EU bez BiH

 Nakon višemjesečnog odlaganja zbog protivljenja Francuske i Njemačke, Savjet za opšte poslove Evropske unije će u utorak na sastanku u Luksemburgu ponovo razmatrati pitanje otvaranje pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom potvrđeno je za N1 u Evropskoj komisiji.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 13 Oktobar 2019 10:17

Ovo je osumnjičeni za Sumejjino ubistvo

Sarajevska policija prije nekoliko trenutaka je u nadležnost Tužilaštva KS predala 26-godišnjeg Edvina Avdića, rođenog u Goraždu, a nastanjenog u Sarajevu, a koji se sumnjiči da je jučer ispred kafane “Kod Amidže” na Hecco pijaci na Stupu iz vatrenog oružja ubio 25-godišnju Sumejju Dedović, također iz Goražda, a sa kojom je bio u vezi.

Objavljeno u BiH

»U ponedjeljak ćemo i službeno najaviti štrajk, ali ne znam točan datum jer moramo provesti postupak mirenja. U petak smo na sastanku Vijeća sindikata donijeli odluku. Ako proces mirenja ne uspije idemo u štrajk«, potvrdio je Jutarnjem Vilim Ribić

Objavljeno u Radnički MS
Nedjelja, 13 Oktobar 2019 09:07

Umro u marketu u Banjaluci

Stariji muškarac preminuo je jutros u marketu u Ulici Skendera Kulenovića u banjalučkom naselju Kočićev vijenac.

Objavljeno u BiH

Dvije žene F.G. (54) i B.M. (52) povrijeđene su u Živinicama nakon što je na njih pucao M.H. (62), koji je uhapšen, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 13 Oktobar 2019 09:03

Skočio u Drinu da izbjegne alkotestiranje

Dvadesetdvogodišnji mladić D.R iz Zvornika skočio je u Drinu da bi izbjegao alkotestiranje, ali je ubrzo isplivao i odvezen je u zvorničku bolnicu, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Zvornik.

Objavljeno u Atrakcije
Nedjelja, 13 Oktobar 2019 09:00

Krajem oktobra NSRS o deklaraciji SDA

Krajem oktobra biće zakazana sjednica Skupštine RS, a materijali i dokumenti koji se pripremaju neće biti samo odgovor na Deklaraciju bošnjačke SDA, najavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Objavljeno u Politika

Predsjednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Recep Tayyip Erdogan su djelovali kao da su se unaprijed dogovorili kako će nastupiti prema nama, članovima Predsjedništva BiH na sastanku u Beogradu, kazao je predsjedavajući Predjedništva BiH Željko Komšić.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 13 Oktobar 2019 08:43

Komšić: HDZ da se izjasni o ANP

Umjesto što srlja glavom kroz zid, HDZ-u bi bilo bolje da se preciznije izjasni da li je za dostavljanje ANP-a ili ne, da li je za NATO ili uticaj Rusije, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za Dnevni avaz.

Objavljeno u Politika

Najmanje jedna osoba je smrtno stradala, a 18 ih je povrijeđeno kada se u subotu srušio veći dio hotela u izgradnji u Nju Orleansu.

Objavljeno u Atrakcije