Članak je filtriran: Ponedjeljak, 14 Oktobar 2019
Ponedjeljak, 14 Oktobar 2019 12:56

Izetbegović: Ima pomaka prema NATO putu!

Neću izlaziti u javnost sa detaljima, ali rješenje na kojem rade kabineti članova Predsjedništva BiH zaista nudi izlaz iz krize i, da tako kažem, spašava obraz svim stranama. Srpske stranke bi izborile da nema članstva BiH u NATO bez nove odluke koja podrazumijeva konsenzus, a probosanske stranke i HDZ da će se saradnja sa NATO-om unaprijediti u okviru koji je određen ranije donesenim zakonima i strategijama. To bi faktički bila implementacija člana 3. Sporazuma kojeg smo početkom augusta potpisali Čović, Dodik i ja. Ukoliko i ovo bude odbijeno, formiranje novog saziva Vijeća ministara u ovom mandatu će postati potpuno neizvjesno.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 14 Oktobar 2019 11:27

Parlament blokira SNSD, prati ga HDZ

Rad Parlamenta Bosne i Hercegovine blokira SNSD, a prati ga HDZ. To je potpuno jasno. Ukoliko se nastavi sa blokadom onda treba iskoristiti sve metode, poput promjene parlamentarne većine, kazao je za N1 ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Samostalnog sinidkata radnika rudnika FBiH u Sarajevu je 7. oktobra održao sastanak u Vladi FBiH sa ministrom Nerminom Džindićem na kojem je bilo više tema, a među kojim i zaposlenje supruge poginulog rudara Samre Odobašić.

Objavljeno u Radnički MS

Novi sistem registracije putnika ETIAS, bez čije potvrde građani Bosne i Hercegovine više neće moći putovati u zemlje Šengena, počeće s radom u januaru 2021. godine, potvrđeno je Nezavisnim u evropskim institucijama.

Objavljeno u BiH

Imao je samo po 1,25m prostora sa strane za manevar

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 14 Oktobar 2019 08:05

Orbanova stranka izgubila u Budimpešti

Novi gradonačelnik Budimpešte je Gergelj Karačonj, kandidat kojeg je podržalo nekoliko opozicionih stranaka, pokazuju rezulati lokalnih izbora poslije 74 odsto prebrojanih glasova.

Objavljeno u Politika

"Predstavlja opasnost za nacionalnu bezbjednost i javni poredak jer u svojim javnim istupima odobrava nasilne i izvaninstitucionalne oblike otpora i promjene političkog društvenog uređenja u RH, te veliča određene istorijske ličnosti koje su u pravosnažnim sudskim postupcima osuđene na dugotrajne zatvorske kazne zbog počinjenja krivičnih djela op. aut.) međunarodnog terorizma s krajnje lijevih ideoloških polazišta.

Objavljeno u Atrakcije

Hrvatski narodni sabor (HNS) uputit će dopis kojim će pokrenuti raspravu o Izbornom zakonu, najavio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u razgovoru za BHRT.

Objavljeno u Politika

Nakon što su se pojavile informacije da su iz kampova na sjeveru Sirije pobjegli zatočeni pripadnici ISIS-a, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je ove izvještaje nazvao dezinformacijama, javlja Anadolu Agency (AA).

Objavljeno u Politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je obišao stanovnike sela Kutlovac kod Blaca kojima je obećao asfaltiranje puteva kroz selo što nikada nije rađeno. Vučić je pričao s mještanima, ali je i probao domaće proizvode, jabuke i rakiju.

Objavljeno u Atrakcije