Članak je filtriran: Utorak, 15 Oktobar 2019

 

Danas je u sjedištu Naše stranke održan sastanak predsjednika i predstavnika stranaka koje čine većinu u Kantonu Sarajevo. Sastanku su prisustvovali Predrag Kojović (predsjednik Naše stranke), Nermin Nikšić (predsjednik SDP-a), Elmedin Konaković (predsjednik Naroda i pravde), Ibrahim Hadžibajrić (predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste), Milan Dunović (član Predsjedništva Demokratske fronte) i Zvonko Marić (zastupnik SBB-a u Skupštini KS), saopšteno je.

Objavljeno u BiH

Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je danas da ako on krene da pregovara sa SDA za njega nije problem da dostigne 22 poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Objavljeno u Politika

Sahrane su obično tužni događaji, gde se rodbina i prijatelji opraštaju od voljene osobe. Da ne mora uvek da bude tako, pokazao je jedan Irac koji okupljene na svojoj sahrani zabavnom posmrtnom porukom ostavio u suzama, ali ne onim tužnim ...

Objavljeno u Atrakcije

Francuska se protivi pregovorima sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom o pridruživanju Evropskoj uniji i upozorava da ne može podržati te pregovore dok Unija ne reformiše "beskrajnu sapunicu" primanja novih članova, prenosi FoNet.

Objavljeno u Politika

Samostalni sindikat radnika rudnika FBiH podržao je akciju i oznaku „Radnička preporuka za kupovinu – Kupujmo solidarno“ i zvanično je sponzor ove akcije i oznake. Predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH najavio je da će ovu akciju podržati i članice ovog sindikata.

Objavljeno u Radnički MS

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, Slovenija, pripremio je analizu aktualne političke situacije na Zapadnom Balkanu povodom održavanja vrha EU u Briselu 17.i 18.oktobra 2019.godine, na kojem će se odlučivati o određivanju datuma za početak pregovora Republike Sjeverne Makedonije i Republike Albanije za članstvo u EU. Iz opširne analize „Zapadni Balkan 2019: Gura li EU države Zapadnog Balkana u 'zagrljaj' Rusije?“ izdvajamo najvažnije i najzanimljivije dijelove.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski upozorio je EU da će, ako ne dođe do početka pristupnih pregovora s njegovom zemljom, Unija izgubiti na vjerodostojnosti.

Objavljeno u Politika

Šef misije OSCE-a u Albaniji, njemački ambasador Bernd Borchardt, izvinio se jer je u nedjelju navečer pokazao srednji prst antivladinim demonstrantima u Tirani, objavili su albanski mediji. Do incidenta je došlo kada je Borchardt pješice prolazio korz naselje Astir gdje stanovnici mjesecima protestvuju protiv prinudnog rušenja njihovih kuća da bi se izveo jedan projekat javne infrastrukture za koji tvrde da je povezan s korupcijom, javlja Beta.

Objavljeno u Atrakcije

Na arheološkom lokalitetu nedaleko Starih Jankovaca, tijekom arheoloških istraživanja koje na tom lokalitetu provode Gradski muzej Vinkovci i Institut za arheologiju iz Zagreba, otkriven je senzacionalan nalaz rimskih kola na dva kotača s konjima!

Objavljeno u Atrakcije

- Donald Tramp je pozvao turskog predsednika da "prekine invaziju" na Siriju i proglasi "trenutni prekid vatre", izjavio je potpredsednik SAD Majk Pens.

Objavljeno u Politika