Članak je filtriran: Srijeda, 16 Oktobar 2019

Djevojka je raskinkana, jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

Objavljeno u BiH

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas u Banjoj Luci, nakon sastanka sa liderom PDP-a Branislavom Borenovicem, da će SDS i PDP i dalje sarađivati na svim važnim poslovima, prenosi BN javljanje agencija.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 16 Oktobar 2019 09:53

"Status qvo" dok SNSD ne prihvati realnost

Predsjednik Stranke demokratske akcije i Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović rekao je danas u Sarajevu, komentarišući formiranje vlasti u BiH, da će stvar biti status quo dok SNSD ne odluči da prihvati da entitet ne može komandovati državom, prenosi BN javljanje agencija.

Objavljeno u Politika

- Postalo je jasno ko opstruiše izmjene zakona o Visokom sudskom i tužilaćkom savjetu i ko ima politički uticaj na pravosuđe, kaže Bosić i dodaje da su to ljudi koji su vezani za HDZ i SNSD, objavio je BN.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 16 Oktobar 2019 09:20

Najuža zgrada postala atrakcija za turiste

Sve je češći primjer da se zgrade zidaju na skoro svakom slobodnom mjestu koje daje mogućnost da se na tom prostoru nešto zida.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan podržali su, u telefonskom razgovoru, proces političkog rješavanja situacije u Siriji, saopštio je Kremlj.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 16 Oktobar 2019 09:06

Iduće sedmice razgovori sa SDA

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović rekao je da će iduće sedmice početi razgovore sa SDA o mnogim pitanjima, uključujući Izborni zakon, da bi se mogla graditi zajednička platforma o stvarima o kojima imaju bliske stavove.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 16 Oktobar 2019 09:02

Iseljavaju oficiri Oružanih snaga BiH

Odliv kadrova iz Oružanih snaga postao je zabrinjavajući, nakon što su vojsku, osim vojnika, počeli da napuštaju i podoficiri i oficiri, piše Dnevni avaz.

Objavljeno u BiH

Jedanaest dana od ubistva Lane Bijedić ubica je još na slobodi, ali vještačanja automobila koji se povezuju s tim svirepim zločinom mogla bi otkriti njegov identitet.

Objavljeno u BiH

Andrej Plenković podnijeće danas Hrvatskom saboru godišnji izvještaj o radu vlade, a nakon toga je na dnevnom redu prijedlog opozicije o izglasavanju nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Objavljeno u Atrakcije