Članak je filtriran: Četvrtak, 17 Oktobar 2019

Američki predsjednik Donald Trump objavio je danas na društvenoj mreži Twitter da "odlične vijesti" stižu iz Turske gdje delegacija SAD-a vodi razgovore u Ankari zbog turske ofanzive na sjeveroistok Sirije.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 17 Oktobar 2019 20:02

SAD i Turska dogovorili prekid vatre u Siriji

Kako javlja BBC, Turska se složila da će pauzirati operacije na sjeveru Sirije kako bi kurdske snage pustila da se povuku iz tog područja.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 17 Oktobar 2019 14:10

Papa Franjo slučajno blagoslovio ragbi tim

 Papa Franjo greškom je na Twitteru blagoslovio američki ragbi tim Nju Orleans sejntse (Svece), koji je kasnije pobijedio Džeksonvil jaguarse.

Objavljeno u Atrakcije
Četvrtak, 17 Oktobar 2019 14:03

Tanja Fajon: Macron, probudi se!

Predsjednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji i poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon komentarisala je veto Francuske na početak pregovora o pristupanju sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Objavljeno u Politika

I dalje traje potraga za vozačem misterioznog Golfa 4 koji je juče izbjegao sve patrole i umakao policiji iz dva kantona.

Objavljeno u Atrakcije
Četvrtak, 17 Oktobar 2019 13:53

BBC: Erdogan bacio Trampovo pismo u kantu

Turski predsjednik Recep Tajip Erdogan bacio je pismo američkog predsjednika Donalda Trampa "u kantu za smeće", rečeno je za BBC.

Objavljeno u Atrakcije

Srpski član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik netačnim je nazvao tvrdnju predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da će SNSD pristati na Godišnji nacionalni plan za NATO i da će tu namjeru kamuflirati preimenovanjem tog dokumenta.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 17 Oktobar 2019 10:16

Orban: Upotrijebićemo silu

Mađarska će morati da upotrijebi silu na južnoj granici sa Srbijom, kako bi zaštitila granicu EU ukoliko Turska pusti izbjeglice da preko Balkana krenu ka Evropi, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 17 Oktobar 2019 10:11

Postignut dogovor o Bregzitu

Postignut je dogovor o Bregzitu, objavio je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 17 Oktobar 2019 10:04

Balkan čeka blaga zima

Ovih su dana svjetski meteo servisi objavili glavne prognostičke modele za zimu koja je ispred nas. Posljednji je s očekivanjima vremena tijekom predstojeće zime izašao američki servis Accuweather. Ljubitelji snijega i hladne zime neće biti zadovoljni.

Objavljeno u Magazin