Članak je filtriran: Petak, 18 Oktobar 2019

Teško je krivicu plasirati samo na jednu stranu. Stranke su se bavile populizmom - a BiH ima ozbiljne probleme u entitetskim i nacionalnim odnosima. Dešava se situacija kao i prije šest-sedam godina kada se na vlast čekalo 16 mjeseci - poručio je u programu N1 Fahrudin Radončić, lider SBB-a.

Objavljeno u Politika
Petak, 18 Oktobar 2019 16:35

Ni utješna poruka za Skoplje i Tiranu

Šefovi država i vlada Evropske unije tokom noćašnje rasparave nisu uspjeli da se usaglase ni oko teksta koji bi umjesto odluke o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijiom poslao pozitivne poruke Skoplju i Tirani, piše Radio Slobodna Evropa (RSE).

Objavljeno u Politika

Delegacija EU i Kancelarija specijalnog predstavnika u BiH osudili su prisilni transfer stotina migranata u improvizovano sklonište Vučjak koji provodi policija Unsko-Sanskog kantona.

Objavljeno u BiH

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su prije nekoliko dana maloljetnicu zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče.

Objavljeno u BiH
Petak, 18 Oktobar 2019 08:34

USA carine za robu iz EU

SAD su danas uvele dodatne carine u vrijednosti 7,5 milijardi dolara na čitav niz proizvoda, što je nova trgovinska ofanziva predsjednika Donalda Trumpa uprkos evropskim prijetnjama da će uvesti uzvratne mjere, prenosi Beta.

Objavljeno u Politika
Petak, 18 Oktobar 2019 08:23

Štrajku se ne nazire kraj

 “Išla sam 15-og da podignem lijekove i da se naručim za laboratorijske nalaze. Međutim, laboratorijske nalaze nisam mogla izvaditi jer štrajkuju. Kažu da samo hitne slučajeve primaju. Sada mi je istekao rok uputnice. Moraću čekati da oni prestanu sa štrajkom da idem ponovo doktoru po uputnicu”, kaže Sarajka Šefika Vejzagić za Radio Slobodna Evropa (RSE) o svom iskustvu iz Doma zdravlja dok traje štrajk zdravstvenih radnika.

Objavljeno u Radnički MS
Petak, 18 Oktobar 2019 08:12

Neizvjesno za Albaniju i Sj. Makedoniju

Lideri EU na samitu u Briselu satima traže zajednički jezik kada je reč o otvaranju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

Objavljeno u Politika