Članak je filtriran: Subota, 19 Oktobar 2019
Subota, 19 Oktobar 2019 21:59

ERS formirala novo preduzeće

Fuzijom pravnih lica “Hidroelektrana Buk Bijela” i “HE Foča i HE Paunci” Elektroprivreda Republike Srpske je formirala novo preduzeće koje je nazvala “Hidroenergetski sistemi Gornja Drina”.

Objavljeno u BiH
Subota, 19 Oktobar 2019 21:41

Dodik sa Medvedevim

- Predsjednica R Srpske Željka Cvijanović i ja pozvali smo Medvedeva da posjeti Banjaluku i Srpsku. Ostalo je da se radi na tom pitanju. On je izrazio želju da dođe jer nikada nije bio u Banjaluci, a mi bismo se svakako radovali tome - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Objavljeno u Politika
Subota, 19 Oktobar 2019 21:34

Odgođeno glasanje o Brexitu

Britanski parlament izglasao je amandman zastupnika Olivera Letwina kojim odgađa glasanje o sporazumu o brexitu što ga je Boris Johnson sklopio u četvrtak s EU-om te parlament o premijerovu sporazumu neće danas glasati.

Objavljeno u Politika
Subota, 19 Oktobar 2019 21:22

Rusija uz Srbiju oko Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras zahvalnost Rusiji na razumijevanju težine političke pozicije Srbije, dok je premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio da će Rusija nastaviti da podržava Srbiju po pitanju Kosova i Metohije s pozicije poštovanja njenog suvereniteta i teriorijalnog integriteta, javio je Tanjug.

Objavljeno u Politika
Subota, 19 Oktobar 2019 10:26

Macronov fatalni udarac Zap. Balkanu

Francuska je ostala dosljedna ideji svog predsjednika Emanuela Makrona da Evropska unija treba prvo da se reformiše, pa da se proširuje, a direktne posljedice toga na svojoj koži osjetile su Sjeverna Makedonija i Albanija, koje nisu dobile datum početka pregovora, objavio je Blic.

Objavljeno u Politika

Otac i sin, Saša S. (47) i Danijel S. (21) obećali su Aleksandru Đ. (22) 400 eura i polovan automobil, kao nadoknadu za ubistvo Ružice Kovač (78) u Požarevcu.

Objavljeno u Magazin

Policiji je sinoć u 23.20 časova prijavljeno da je P.V. u alkoholisanom stanju, nakon verbalnog sukoba, nožem izbo oca po grudima i da je on preminuo od zadobijenih povreda.

Objavljeno u BiH
Subota, 19 Oktobar 2019 08:46

Brexit: Dan odluke za Johnsona i Britaniju

Britanski će parlament na posebnoj će sjednici glasovati o novom prijedlogu dogovora o brexitu, Ne zna se u koliko će sati biti glasovanje kojemu će prethoditi dugačka rasprava. Sjevernoirski DUP je još u četvrtak rekao kako će biti protiv, prenosi HRT.

Objavljeno u Politika

Informacija o samopovređivanju djevojčica u jednoj sarajevskoj osnovnoj školi otvorila je niz pitanja.

Objavljeno u BiH
Subota, 19 Oktobar 2019 08:36

Nožem brutalno izbo oca

U mjestu Ostrmci, opština Foča sinoć se u porodičnoj kući desila tragedija u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Objavljeno u BiH