Članak je filtriran: Srijeda, 02 Oktobar 2019

- Sindikat može reći da ni jedan radnik neće ostat bez posla, čega ćemo se mi držati. Struka treba da odrediti šta ćemo raditi i kako, mi ćemo pregovarati i izvući najbolje za radnike - kaže Nijaz Vardo, predsjednik Sindikata RMU Zenica.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 02 Oktobar 2019 21:17

Nema dogovora Sindikata zdravstva i Vlade KS

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo saopćio je da dogovor nije postignut ni u današnjem razgovoru s predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo te su najavili proteste za 7. oktobar, ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Objavljeno u Radnički MS

Na hitnom sastanku u sjedištu Vlade Federacije BiH, koji je sazvan nakon jučerašnje obustave transporta plina prema FBiH, postignut je dogovor. Sastanak je trajao skoro sedam sati, a ovim dogovorom plin će sutra ponovo poteći prema Sarajevu.

Objavljeno u BiH
Srijeda, 02 Oktobar 2019 14:45

Za desetak dana novi sastanak sa SDA

Razgovori koje vodimo posljednjih dana ukazuju na to da će se naći kompromis da Savjet ministara BiH, pa time i Parlamentarna skupština BiH, profunkcioniše, izjavio je danas u Širokom Brijegu Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH.

Objavljeno u Politika

Sastanak u Vladi Federacije BiH na kojem je razgovarano o rješavanju problema sa snabdijevanjem plinom Federacije BiH, čiji je transport obustavljen, propao je.

Objavljeno u BiH

Ispred središta Europske komisije u zgradi Berlaymont u Bruxellesu danas je došlo do incidenta: muškarac je prijetio da će se zapaliti, u čemu su ga spriječili policajci. Na mjesto događaja došli su i vatrogasci.

Objavljeno u Atrakcije

– Sudije banjalučkog Okružnog privrednog suda uskoro će odlučivati o najvećem sporu u regionu, a vjerovatno i Evropi, kada su u pitanju kriptovalute. Preduzeće “Bitminer Factory” iz Gradiške tužilo je jednu banku iz Republike Srpske za propast projekta vrijednog preko 180 miliona maraka i sad sudskim putem traži naknadu štete u tom iznosu, otkriva portal CAPITAL.

Objavljeno u Atrakcije

Po sporazum SDA, SNSD-a i HDZ-a od 5. avgusta fokus je bio na izboru predsjedavajućeg Vijeća ministara, a tek kasnije uključivalo se u priču NATO i mislim da je gospodin Komšić to zaustavio uz podršku međunarodne zajednice i ja mu zaista na tome čestitam, kazao je za N1 zastupnik SBB-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine, Damir Arnaut.

Objavljeno u Politika

Jučer u osam sati ujutro obustavljen je transport plina prema Federaciji BiH

Objavljeno u BiH

Američki "New York Times" objavio je dijelove knjige "Granični ratovi: Trampov napad na imigraciju", koja će biti objavljena 8. oktobra, a u kojoj se navodi da je američki predsjednik Donald Tramp predlagao svojim saradnicima da se protiv ilegalnih migracija iz Meksika u SAD tako što će migrantima pucati u noge, napraviti rovove pune zmija i aligatora, postaviti šiljke na vrh zida ili ga elektrificirati, prenosi Tanjug.

Objavljeno u Atrakcije