Članak je filtriran: Ponedjeljak, 21 Oktobar 2019
Ponedjeljak, 21 Oktobar 2019 20:04

Privatizacija ERS?

Šta je proces razdvajanja distribucije i snabdijevanja u „Elektroprivredi Republike Srpske“, koja podrazumijeva uvođenje i privatnih kompanija na tržište, ako nije tiha privatizacija.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 21 Oktobar 2019 14:31

Na traktorsku prikolicu natovario drva i Golf

Neobičnu situaciju zabilježio je danas jedan vozač na putu u Pazariću.

Objavljeno u Atrakcije

Evropska komisija saopćila je u ponedjeljak kako činjenica da britanski premijer Boris Johnson nije potpisao pismo sa zahtjevom o produženju roka za Brexit nema uticaja na njegovu validnost i da Evropska unija razmatra zahtjev.

Objavljeno u Politika

Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u ponedjeljak je objavio kako je u telefonskom razgovoru poručio premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu da proces ulaska te zemlje u savez ide prema planu, nakon što je Brisel odbio otvoriti pristupne pregovore za ulazak u EU s tom državom.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 21 Oktobar 2019 14:19

Prvi puta više bogatih Kineza nego Amerikanaca

Broj milijunaša ove godine porastao je za 1,1 milijun, a bogatih Kineza prvi puta je više nego bogatih Amerikanaca, pokazalo je u ponedjeljak objavljeno istraživanje švicarske banke Credit Suisse.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 21 Oktobar 2019 14:15

Jablanica: Teška saobraćajna nesreća

U mjestu Lendava kod Jablanice, na magistralnom putu M-17, danas oko 14 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća.

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 21 Oktobar 2019 14:06

Indikativan izostanak u Banovićima

Federalno ministarstvo energetike, rudarstva i industrije (FMERI) upoznato je sa današnjim odgađanjem sjednice Skupštine RMU Banovići, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Objavljeno u Radnički MS

Nakon sat vremena zasjedanja odgođena je 10. vanredna sjednica Skupštine dioničara RMU Banovići, zbog nedostatka kvoruma. Kako je saopćeno, sjednica je odgođena zbog nedolaska glasačkog tijela, a nova će biti zakazana u roku od 14 dana.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 21 Oktobar 2019 10:47

Stopa nataliteta u BiH najniža u Evropi

Zemlje Jugoistočne Evrope suočavaju se s najbržim smanjenjem broja stanovnika u svijetu, a stopa nataliteta u Bosni i Hercegovini je najniža u Evropi, poručeno je s konferencije o demografskim promjenama koja se danas i sutra održava u Sarajevu.

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 21 Oktobar 2019 10:04

Turska prijeti obnavljanjem ofanzive

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu ponovio je upozorenje da će Ankara nastaviti svoju vojnu ofanzivu na sjeveroistoku Sirije ukoliko kurdski borci ne napuste region prije isteka prekida vatre u utorak uveče.

Objavljeno u Politika