Članak je filtriran: Srijeda, 23 Oktobar 2019

Strašna tragedija u Essexu u Velikoj Britaniji. U prikolici tegljača bugarske registarske oznake pronađena su tijela 39 osoba, pretpostavlja se da je riječ o migrantima. Ta "nezamisliva tragedija" potaknula je pozive na jačanje borbe protiv krijumčara migranata.

Objavljeno u Magazin
Srijeda, 23 Oktobar 2019 18:22

Trump ukida sankcije Turskoj

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu da će ukinuti sankcije Turskoj nakon što je njegova NATO saveznica pristala da trajno prekine borbe s kurdskim snagama u Siriji, i branio je svoju odluku da povuče američke vojnike, rekavši da SAD ne bi trebale biti svjetski policajac.

Objavljeno u Politika

Službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nakon jednomjesečnog praćenja jedne lokacije na području Čapljine večeras su pronašli i zaplijenili veliku količinu droge, saznaje Klix.ba.

Objavljeno u BiH

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović uputio je danas Vijeću ministara BiH inicijativu za prihvatanje tzv. malog Šengena, zajedničke deklaracije za unapređenje regionalnog ekonomskog prostora, kojom se omogućava potpuno i slobodno kretanje ljudi, robe, kapitala i usluga u cijelom regionu.

Objavljeno u Politika

Svjetionik star 120 godina u utorak je postavljen na toškove i šine, te prebačen sa erozivne obale Sjevernog mora na sjeverozapadu Danske.

Objavljeno u Atrakcije

Američki predsjednik Donald Tramp pozdravio je dogovor Turske i Rusije o sklanjanju kurdskih boraca sa granice između Sirije i Turske i nazvao ga velikim uspjehom.

Objavljeno u Politika

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić ocijenio je juče u Mostaru kako u Bosni i Hercegovini s migrantskom krizom vlada haos zbog političkih prepora i neuspostave vlasti.

Objavljeno u Atrakcije

Sporazum o produženju primjene Kolektivnog ugovora za oblast rudarstva danas su potpisali federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, predsjednik Samostalnog sindikata rudnika FBiH Sefer Mušanović i predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika u FBiH Sinan Husić.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 23 Oktobar 2019 09:32

"Čudesna molektula" u mlijeku i alkoholu

‘Čudesna molekula’ u alkoholu i mlijeku može pomoći u borbi protiv pretilosti, tvrde naučnici.
Švicarski stručnjaci su proveli istraživanje utjecaja molekule nikotinamid riboside, koja se može naći u određenoj hrani i piću, uključujući pivo i mlijeko.

Objavljeno u Health media service

Vilu Auroru u Trstenom, rezidencijalni objekt, koji po Sporazumu o sukcesiji imovine bivše SFRJ pripada BiH, Hrvatska je dala u zakup ruskom magnatu Mihailu Šelkovu, vlasniku firme Renesansa.Šelkov je ruski preduzetnik i poznat je po proizvodnji titana i tehnologijama koje se koriste u avionima Boinga i Erbusa.

Objavljeno u Politika