Članak je filtriran: Četvrtak, 03 Oktobar 2019

Najviše investicija za šest mjeseci ove godine u Bosnu i Hercegovinu je došlo iz Rusije – 265,1 milion maraka.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 03 Oktobar 2019 15:20

Video obezglavljenog migranta u Cazinu

Poznati humanitarac iz Njemačke, Dirk Planert, objavio na svom Facebook profilu video koji su navodno snimili migranti.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 03 Oktobar 2019 15:15

Pariški ubica bio obavještajac

Muškarac star 45 godina koji je nožem danas ubio četiri osobe u sjedištu francuske policije u Parizu obavljao je 20 godina administrativne poslove u obavještajnoj jedinici, prenijeli su francuski mediji.

Objavljeno u Magazin
Četvrtak, 03 Oktobar 2019 13:28

Napad u Parizu: Ubio 4 policajca nožem

Uposlenik u sjedištu policijske stanice u Parizu ubio je četiri policajca nožem, nakon čega je neutralisan, prenosi BBC.

Objavljeno u Magazin

Nema dogovora o povećanju cijene rada i granskom kolektivnom ugovoru radnika u zdravstvu sa područja Srednjobosanskog kantona.

Objavljeno u Radnički MS

Sjednica Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, na kojoj su trebali biti razmatrani materijali Ministarstva bezbjednosti koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH, a u vezi sa povećanim prilivom migranata, nije održana.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 03 Oktobar 2019 10:21

HR: Pada prvi snijeg

U Hrvatskoj je jutros počeo da pada prvi snijeg.

Objavljeno u Magazin

Senat Univerziteta u Banjoj Luci smijenio je danas profesora na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci Luku Kecmana. Za je bilo 23 člana, dva protiv i jedan član je bio uzdržan.

Objavljeno u BiH

Tridesetosmogodišnji Bosanac priznao je na sudu u austrijskom Voralbergu da je u svom posjedu imao 7,3 kilograma kokaina. Usprkos priznanju, sud ga je osudio na kaznu zatvora od sedam godina.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 03 Oktobar 2019 08:50

"SNSD je gurao BiH u NATO"

“Ako počne nepoštivanje nekih odluka, onda ćemo ponovo ući u fazu u kojoj smo bili krajem osadesetih i početkom devedesetih godina prošlog vijeka. Ući ćemo u fazu velikog političkog sukoba”, tvrdi u intervjuu za “Jedan”počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Objavljeno u Politika